Hjem Sommerord 2020 Kjenn at Herren er god

Kjenn at Herren er god

4 min lest
0
0
479

Etter min etter hvert så vanlige morgen rutine med lang og god frokost, pakker jeg kajakken og drar videre. Padler mot Stavern, og bestemmer meg for å dra inn for å fylle opp vanntanken, og kanskje kjøpe noe goodis. I havna er det en hyggelig båteier som tilbyr meg å fortøye inntil badeplattformen hans, noe jeg takker ja til. Hyggelige mennesker gjør meg glad – noe som kanskje fører til at jeg vil være hyggelig mot andre?

Så blir det en liten tur på butikken, før jeg padler videre for å finne en lunsjplass. Det finner jeg på Rakkeholmene, og her blir det et aldri så lite festmåltid. Først en kald lunsjpizza, og deretter kaffe og skolebrød. Kan en bedre ha det? Tenker at jeg egentlig ikke har tid til å være her så lenge, for jeg må jo videre. Men innser etter hvert at jeg trenger ikke stresse. Jeg har jo fri og kan gjøre akkurat hva jeg vil.

Så går tankene til Jesu ord til Marta da hun klaget på sin søster som satte seg ved Jesu føtter istedenfor å hjelpe henne med husarbeidet i Luk 10,41-42:

Men Herren svarte henne: Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting.  Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.

Vi har nok en tendens til å stresse i vei for å få unna alt vi har planlagt, men får vi tid til å stoppe opp å lytte til Jesus? Kanskje han har noe å si oss? Og jeg tenker at jeg vil velge den gode del, jeg vil invitere Jesus til å bo i mitt hjerte og lede meg på sin vei. Hva med deg – ønsker du det samme?

I rolig tempo padler jeg i vei, og finner etter hvert en rolig strand, som viser seg å ikke være av de beste, men som har en plass som egner seg til å sove på – en flat hylle som ligger i ly for vinden. Og jeg legger meg til under åpen himmel i takknemmelig visshet om at Jesus er sammen med meg. Det blir en flott kveld, en god natts søvn, og en deilig frokost, før turen ble avsluttet med å padle det siste stykket inn til Nevlunghamn, der jeg ble hentet.

Så sitter jeg igjen med en god opplevelse av frihet og tilhørighet hos Jesus, og har en oppfordring til alle som vandrer alene på livsveien;

Salme 34,9

 “Smak og se at Herren er god!
          Salig er den som søker tilflukt hos ham.

Arild Klevberg

Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
  • Takk for nå!

    Dette er siste innlegg i årets sommerord. Vi vil takke alle våre flotte skribenter for god…
  • Trening og søtsaker

    «Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.» Romern…
  • Kall og frustrasjon

    “Dere har ikke utvalgt Meg, men Jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bær…
Last flere inn Sommerord 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…