Hjem Sommerord 2020 I min Fars hus

I min Fars hus

5 min lest
0
0
569

La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere?   Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien.Joh 14, 1 – 4

Det er tidlig fredag morgen, jeg står ved siden av en trofast følgesvenn – en kajakk, og stedet er Lierstranda. Nå skal jeg ut og padle, og jeg har satt av en uke til dette. Mat og klær og ellers alt som skal til er pakket klart, og nå er det bare å sette i gang.

Drammensfjorden er ikke veldig spennende, men jeg føler meg tipp topp, og padler i godt driv ut fjorden. Ved Berger er det på tide med lunsj, som består av fersk havregrynsgrøt med tørrmelk. Etter en god pause går turen videre mot Langøya og videre forbi Holmestrand med retning av Horten.

Kvelden er ikke så langt unna, så det er på tide å finne en overnattingsplass.

”I min Fars hus..” sier Jesus – nå hadde jeg ikke tenkt å overnatte i hus, men vi får se hva som dukker opp. Uansett hvor vi er eller ikke er, så er Jesus sammen med oss, og vil være sammen med oss. Og om det er det vi tenker på som ”rom” eller ikke, så spiller nok ikke det så stor rolle. For meg så ble det ikke et rom denne natta, men jeg padlet inn i en vik og dro kajakken på land. Det første som møtte meg her var en stor stein der det var skrevet:” Tro paa Jesus”. Og da visste jeg at Jesus hadde gjort klar en plass for meg denne natta.

For øvrig så er dette Jesusbukta som ligger på Løvøya like nord/øst for Horten. Navnet fikk den etter ungdomsleirer som ble arrangert her på 60 tallet.

Så når hengekøya var på plass, så kunne jeg ligge der og tenke på hvordan det var her den gang det var leir og sikkert mange ungdommer som satt rundt bålet i vannkanten og sang til Jesus.

Så er vi alle sammen forskjellige, og vi er plassert på forskjellige plasser, og vi har fått forskjellige gaver. Og kanskje kan vi fra tid til annen ønske at vi var på en annen plass, hadde andre gaver osv. Men Jesus har gjort klar en plass nettopp for meg og nettopp for deg der han vil at du og jeg skal være å tjene han. Den plassen Jesus har for deg er kun for deg og ingen annen.

Så sovner jeg denne kvelden i takknemlighet over å få ha Jesus som venn.

Arild Klevberg

Last flere relaterte artikkler
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
Last flere av Arild Klevberg
  • Takk for nå!

    Dette er siste innlegg i årets sommerord. Vi vil takke alle våre flotte skribenter for god…
  • Trening og søtsaker

    «Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.» Romern…
  • Kall og frustrasjon

    “Dere har ikke utvalgt Meg, men Jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bær…
Last flere inn Sommerord 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…