Hjem - Vinne seierskransen

Vinne seierskransen

5 min lest
0
0
1,917

4 søndag i treenighetstiden

Bilde av Braden Collum

1 kor 9,24-27

Vet dere ikke at på stadion deltar alle i løpet, men bare én får seiersprisen? Løp da slik at dere vinner den!  Alle som deltar i kamplekene, må nekte seg alt. De gjør det for å vinne en seierskrans som visner, vi for å vinne en som aldri visner. Jeg løper derfor ikke uten å ha et mål. Jeg er heller ikke lik en nevekjemper som slår i løse luften.  Nei, jeg kjemper mot meg selv og tvinger kroppen til å lystre, for at ikke jeg som har forkynt for andre, selv skal komme til kort..

Jeg har aldri sett på meg selv som en idrettsmann, og har heller aldri vært delaktig i noen form for organisert idrett. Og ikke er jeg noe konkurransemenneske heller – eller er jeg det? Jo når jeg tenker meg om, så er det enkelte områder av livet der jeg konkurrerer – ikke med andre, men med meg selv. Og kanskje er det slik også for deg? Kanskje er det områder i ditt liv du forsøker å forbedre, eller rekorder du forsøker å slå? Kanskje er det mål du har satt deg for fremtiden som du prøver å oppnå?

Paulus bruker et bilde fra idrettsverdenen der alle konkurrerer med hverandre, men bare en vinner prisen. Det er et veldig godt bilde, for en ekte idrettsutøver må forsake en masse for å oppnå en plass på pallen, eller bare en god plassering. Kanskje ikke så rart at det er fristende å jukse litt innimellom?

Men bildet fra idrettsstadion går mye lenger enn til de som er på lik linje og springer sammen for å komme først. På min og din løpebane kan vi navngi konkurrentene. TV, internett, mobil, en god bok, venner, husbygging, hobbyer osv. Listen kan bli uendelig. Men dette er de konkurrentene det står om. Hvem vil du skal vinne? Skal konkurrentene vinne, eller skal du vinne Jesus og motta inngangsbilletten til Hans rike?

Når vi ser på idrettsarrangementer på TV, så ser vi at konkurrentene er vennlige mot hverandre, respekterer hverandre, og er venner. Men når konkurransen pågår, så er det full gass for å komme først.

Slik vil det være også for deg og meg. Vi har fått alle disse godene som TV, internett, hobbyer osv, og kan glede oss over de og bruke de. Men vi må aldri glemme at de er konkurrenter som veldig gjerne vil stjele mer tid og oppmerksomhet enn det de får. Om vi skal vinne så er det viktig at vi sikter mot målet, og ikke mot konkurrentene. Det er et mål som må rage høyest og være viktigere enn andre, og det er Jesus.

Lykke til i konkurransen.

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
Last flere av Arild Klevberg
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…