Hjem Spørsmål og svar Hva betyr det at Jesus har tatt på seg våre sykdommer?

Hva betyr det at Jesus har tatt på seg våre sykdommer?

9 min lest
0
1
428

PDF
 

kors hender14Hei.
Jeg har ei venninne som mener at alle kan bli helbredet. Hun sier at Jesus har tatt på seg alle våre sykdommer da han døde på korset. Er det riktig??
Hvordan skal vi tenke om bibelvers som sier at han har tatt på seg våre sykdommer??

Kvinne 41 år

 


Hei Kvinne

Tusen takk for ditt spørsmål. Helbredelse er et tema som mange har ulike teorier og forklaringer på. Det vi vet er at Gud helbreder, og det er kun Han som gjør det. Helbredelse er en del av Guds natur, det er en av Hans karaktertrekk, og et uttrykk for Hans kjærlighet til oss. I 2. Mosebok 15, 26 står det: «For jeg, Herren, er den som helbreder deg.» Så svaret på om alle mennesker kan bli helbredet er: Ja Gud kan helbrede alle mennesker og alle type sykdommer.

Men det vi også vet er at noen mennesker ikke blir helbredet. Og hvorfor det er slik, har jeg ikke svar på. Vi har dessverre ikke alltid svar på alle «hvorfor». Det viktigste er at det har ingenting å gjøre med troens styrke, eller om at Gud ikke bryr seg eller elsker vedkommende. Det handler heller ikke om at Gud straffer noen. Gud har alltid omsorg og kjærlighet for oss, uansett!

Gud gir oss et løfte om en ny himmel og en ny jord når Jesus kommer tilbake (Jes 65,17; 2.Pet 3,13 og Åp 21). Der skal Han tørke bort hver tåre og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. Så selv om noen ikke blir helbredet i vår verden og i vår tid så, skal alle få oppleve total og fullkommen helbredelse på den nye jorden – i Guds rike. Helbredelse er et glimt av Guds rike og det som venter oss i fremtiden. Vekkelse, tilgivelse, omvendelse, nåde og andre type mirakler er også glimt av Guds rike som allerede er blant oss.

HelbredetHelbredelse er også en måte for oss å se mer av hvem Gud er. Når noen blir helbredet, så kan det bety like mye for de som er rundt. At de skal se hvem Gud er og hva Han er i stand til å gjøre. Jesus helbredet mange og det var en viktig del av hans virke (Matteus 4,23). Fortellingen i Markus 2 (1-12) om den lamme mannen som blir båret ned gjennom taket av sine fire venner er et godt eksempel på det jeg mener . At den lamme ble helbredet var et sterkt vitnesbyrd for han lamme mannen selv, men også for alle som var tilstede, særlig de fire vennene og ikke minst Jesu disipler. Helbredelse gir oss også en mulighet til å fortelle andre om Gud. Fortellingen om en spedalsk mann er et eksempel på det (Mark 1, 40-45). Jesus helbredet mannen og ga streng beskjed om at han ikke skulle fortelle det til noen andre. Men han som ble helbredet klarte ikke å la være. Han «gjorde nyheten kjent vidt og bredt».

I fortellingen om kvinnen som rørte ved Jesu kappe (Markus 5, 25-34) så sier Jesus: «Din tro har frelst deg, datter. Gå bort i fred. Du skal være frisk og kvitt plagen din.» Her nevner Jesus først og fremst tro og frelse. Samtidig sier han ingenting om troens styrke. Gud har gitt oss frelse og evig liv og det er større enn helbredelse. Selv om vi tror på helbredelse, så handler det om å ha en tro som ikke er tro på helbredelse, men på ham som kan helbrede.

Hvordan vi skal tenke om bibelvers som sier at Jesus har tatt på seg våre sykdommer er et godt spørsmål. Jeg tror at det er lurt å se den store konteksten og hele Guds budskap. Det er også lurt å se bibelversene i sammenheng med andre bibelvers som handler om det samme. Det jeg lurer på, er om bibelversene i Jes. 53 kan ha to perspektiv. Et perspektiv om nåtid der vi allerede opplever helbredelse, men dog ikke alle. Og et fremtidsperspektiv der Gud skal gjør alt nytt og der alle skal bli helbredet og det er ingen synd og lidelse fordi Jesus har tatt på seg våre synder og sykdommer. Jeg er ikke helt sikker.

Men selv om ikke alle blir helbredet bør vi aldri stoppe å be for de syke. Det ligger en enorm kraft og velsignelse i bønn. Hvis ingen ber, blir ingen helbredet. Hvis alle ber blir noen helbredet. Og Gud ønsker å bruke deg og meg til å helbrede andre (Matteus 10).

Jeg håper at dette kunne være til hjelp. Og jeg vil også oppmuntre deg til å søke selv om ny kunnskap, visdom og åpenbaring hos Gud. Fordi det er kun Han som har svaret på alt.

 

Mvh Khaliun Undrakh Lid

 


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Khaliun Undrakh er fra mongolia og har i mange år jobbet som barne og ungdomsarbeider i Norkirken Kongsberg. Utdannet Sosionom.

 • Illustrasjon Jesus ber

  Var Jesus noen gang syk?

  Var Jesus syk noen gang mens han levde? Lillian 72 år Hei Ja det er unaturlig å tenke noe …
 • blomst7

  Å gjøre karriere i tro

  Hei er en jente på 16 og er kristen, jeg synger lovsang i kirka jeg går i, men jeg vil ta …
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
Last flere relaterte artikkler
 • klove4

  Er dinosaurer nevnt i Bibelen?

  Jeg er kristen og nysgjerrig på hvorfor dinosaurene ikke er nevnt i bibelen? Hvordan skal …
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  Det kristne menneskesynet

    Hvordan kan man sammenligne dagens menneskesyn i Norge med det kristne menneskesyne…
 • blomst7

  Å gjøre karriere i tro

  Hei er en jente på 16 og er kristen, jeg synger lovsang i kirka jeg går i, men jeg vil ta …
Last flere av Khaliun Undrakh Lid
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Var Jesus noen gang syk?

Var Jesus syk noen gang mens han levde? Lillian 72 år Hei Ja det er unaturlig å tenke noe …