Hjem Søndagskommentar Søndag før Pinse

Søndag før Pinse

4 min lest
0
0
330

Skuffet etter nattens gjerninger.

Som liten gutt hadde jeg fått meg ny fargebok og nye fargestifter. Men jeg fikk beskjed om å legge meg, før jeg fikk prøvd fargeboka. Derfor lå jeg musestille i senga og ventet på at mor og far skulle legge seg. Og endelig sov de. Da listet jeg meg opp, tok fargebok og stifter, og gikk stille ut av gutterommet for å ikke vekke brødrene mine. Jeg gikk inn på badet, men turde ikke skru på lyset, for ikke å vekke mor og far. Der satt jeg på gulvet hvor det kom litt lys fra gangen. Jeg klarte å skimte strekene i fargeboka, og satte i gang. Jeg gjorde meg så flid jeg kunne med en hel side.

Morgenen etter så jeg resultatet etter nattens gjerninger; jeg var skuffet. Det jeg trodde hadde vært grønt, var ikke grønt. Og rødt var ikke det jeg hadde tenkt. Og strekene jeg skulle fulgt, var heller ikke noe å skryte av. Og dette er dommen: Jeg følte jeg hadde ødelagt den nye fargeboka.

Nå var jo dette en litt uskyldig guttestrek, men kanskje kan det likevel lære oss noe. Når Jesus i dagens tekst sier «Og dette er dommen:» Så peker Jesus på hvordan vi skal leve. Vi skal leve som lysets barn. Vi får altså et bedre resultat ut av livet ved å leve i lyset.

Så er Jesus der fullt ut de gangene vi ikke strekker til. Godt å vite at det er Lyset – Jesus som har gjort opp for oss. Han strekker sine lysende, tilgivende hender mot oss som beskrevet i Joh. 3,16-21

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.  Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.  Og dette er dommen: Lyset er kommet til verden, men menneskene elsket mørket høyere enn lyset fordi deres gjerninger var onde.  For den som gjør det onde, hater lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gjerninger ikke skal bli avslørt. Men den som følger sannheten, kommer til lyset, så det skal bli klart at hans gjerninger er gjort i Gud.»

 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
 • Anfin Skaaheim

  Kan de som ikke tror på Gud også være gode?

  Spørsmål: Kommer gode egenskaper i mennesker som ikke tror på Jesus fra Han? For eksempel,…
Last flere relaterte artikkler
 • Kristi himmelfart

  Kristi Himmelfartsdag

  Luk. 24, 46-53 Oppdrag og avskjed og han sa til dem: «Slik står det skrevet: Messias skal …
 • Norske flagg

  17. mai

  Matt. 22,17-22 «Si oss da hva du mener: Er det tillatt å betale skatt til keiseren eller i…
 • Bønn og velsignelse

  6. søndag etter påske

  Matt. 7,7-12 Be, så skal dere få Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så…
Last flere av Jo Kjetil Løsnesløkken
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i treeningstiden

Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…