Hjem Søndagskommentar Kristi Himmelfartsdag

Kristi Himmelfartsdag

5 min lest
0
0
764

Luk. 24, 46-53

Oppdrag og avskjed
og han sa til dem: «Slik står det skrevet: Messias skal lide og stå opp fra de døde tredje dag,  og i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag; dere skal begynne i Jerusalem. Dere er vitner om dette. Og se, jeg sender over dere det som min Far har lovet. Men dere skal bli i byen til dere blir utrustet med kraft fra det høye.»
    Så førte han dem ut mot Betania, og han løftet hendene og velsignet dem.  Og mens han velsignet dem, skiltes han fra dem og ble tatt opp til himmelen.  De falt på kne og tilba ham. Så vendte de tilbake til Jerusalem i stor glede. Siden var de stadig i tempelet og lovpriste Gud.

 

Dere; bli i byen.

Nå var dette «å bli i byen,» først og fremst til disiplene; inntil de ble utrustet med kraft fra det høye. Samtidig er dette til oss. Jesus sier vi skal begynne i Jerusalem; for oss betyr det der vi er. I vårt nærområde, og vi har alt fått kraften; Den Hellige Ånd (DHÅ). Så vi har et bedre utgangspunkt enn de første redde disiplene som gjemte seg bak stengte dører til de fikk kraft.

Oppdraget er gitt

Jesus sa oss også hva vi skulle gjøre i vårt nærområde; «i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes». Høres dette vanskelig ut? Gjør vi slik som de første disiplene, og gjemmer oss bak stengte dører? Eller hadde  det vært en god ide, nettopp å ha åpne dører, inn til våre hjem… Jeg tror det er en lengsel etter å møte disse åpne hjemmene, hvor mennesker ser oss som vi er. Vi er kristne «24/7,» døgnet rundt, har ingenting å skjule. «For Ordet ble menneske og tok bolig iblant oss» Joh 1,14a Men hvor møter mennesker Ordet i dag? Er det bare presten og predikanten som skal bære Ordet? Nei, Ordet må være menneske. Og DU som har DHÅ, er bærer av Ordet. Dette må mennesker få møte også inne i våre hjem. Da vil mennesker få se Jesu herlighet.

Tre gode råd

 • Be DHÅ vise deg tre mennesker du ber trofast for, som du kan lede til tro.
 • Vi står alle i en åndskamp. Finn to bønnepartnere hvor dere forplikter dere på å be for hverandre hver dag.
 • Ha en kjernetid med Jesus hver dag. Og har du problemer med å finne tid? Sett ett lite mål f.eks 300 sekunder hver dag. Og du vil merke forandring.

 

Begravelseskonsulent for karmøy begravelsesbyrå

Last flere relaterte artikkler
 • Kjærlighet

  Søndag før Pinse

  Skuffet etter nattens gjerninger. Som liten gutt hadde jeg fått meg ny fargebok og nye far…
 • Norske flagg

  17. mai

  Matt. 22,17-22 «Si oss da hva du mener: Er det tillatt å betale skatt til keiseren eller i…
 • Bønn og velsignelse

  6. søndag etter påske

  Matt. 7,7-12 Be, så skal dere få Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så…
Last flere av Jo Kjetil Løsnesløkken
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i åpenbaringstiden.

Joh 4,4-26 Han måtte reise gjennom Samaria, og der kom han til en by som het Sykar, like v…