Hjem Søndagskommentar 6. søndag etter påske

6. søndag etter påske

5 min lest
0
1
1,335

Matt. 7,7-12

Be, så skal dere få
Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.  For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for.
Eller hvem av dere vil gi sønnen sin en stein når han ber om brød, eller gi ham en orm når han ber om en fisk?  Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da deres Far i himmelen gi gode gaver til dem som ber ham!
Den gylne regel
Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene.

 

Flere dører åpner seg!

Etter sykdom, frastjålne klær og penger, havnet Adama pengelens i en liten landsby i Mali; Tintilla, langt vekk fra egen familie i Senegal. Folket i Tintilla trengte gjeter; og gjete, det hadde han gjort siden han var liten gutt. Her fikk han høre om den hvite dama som både snakket og hadde bøker på hans språk fulani.

Adama klappet i hendene utenfor huset; døren åpnet seg og ei hvit dame så rett inn i ansiktet på en ung fulanergjeter, med turban og gjeterstav. Etter en lang hilsningsrunde,  kom Adama med sitt egentlige ærend. Om Mariyama (= Kirsten) hadde bøker på hans språk. Ja det hadde hun; og Kirsten tenkte; «Er dette bønnesvaret mitt?»

Kirsten hadde lenge bedt Gud konkret om en språkmedarbeider. Det var bare noen promille av fulanerne som kunne lese og skrive. Nå sto han der; trodde hun

Adama fikk låne Johannesevangeliet. Han hadde ikke lest lenge før han skjønte at dette her går ikke. Han stoppet i Joh 3,16; hvor det står at Gud har en sønn. Da må det jo være to guder, og islam sier det er én Gud. Han ville legge vekk hele boka, men var likevel nysgjerrig. Han leste videre, og før han visste ordet av det hadde han lest hele Johannes evangeliet. Han begynte på nytt. Og på nytt igjen. Den hellige Ånd var i ordet og begynte å virke. Adama skjønte at enten måtte dette være sannheten, eller så var dette splitter pine galt. Men noe hadde åpnet øynene hans. Han måtte spørre den hvite dama.

Adama søkte, og fant. Jesus kom inn gjennom hjertedøra.

Kirsten ba konkret og fikk svar; Adama ble språkmedarbeider for henne. I tillegg en god venn. Vår himmelske Far veit å gi gode gaver til dem som ber han.

 

ps. Dette var kortutgaven av en sann  historie om Adama Bah. Adama er i dag kirkepresident i den Lutherske kirken i Mali. En misjonærkollega av Kirsten B. Jørgensen ga Adama dåpsopplæring. Et halvt år etter at Adama ble døpt, kom jeg og min familie til Mali. Vi fikk 6 fine år sammen med Adama. Og kanskje DU treffer Adama til sommeren, på generalforsamling i Stavanger eller sommer i sør i Grimstad.

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
  • Søndag før Pinse

    Skuffet etter nattens gjerninger. Som liten gutt hadde jeg fått meg ny fargebok og nye far…
  • Kristi Himmelfartsdag

    Luk. 24, 46-53 Oppdrag og avskjed og han sa til dem: «Slik står det skrevet: Messias skal …
  • 17. mai

    Matt. 22,17-22 «Si oss da hva du mener: Er det tillatt å betale skatt til keiseren eller i…
Last flere av Jo Kjetil Løsnesløkken
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …