Hjem Spørsmål og svar Har engler vinger?

Har engler vinger?

2 min lest
1
0
3,327

Spørsmål:

Hei

Har noen engler vinger? Og hvor står det i bibelen?

Hilsen May-Britt


Svar:

Hei May-Britt!

Nei, åndevesener som betegnes som engler i Bibelen, har ikke vinger. Det nærmeste vi kommer forestillingen om engler med vinger finner vi i Jes. 6,2-7, der profeten i tempelet ser åndevesener som har tre par vinger. Des kalles ikke engler, men serafer. Herren selv åpenbarte seg for Jesaia. Serafene dekket ansiktet med to vinger, for heller ikke de kan se Gud ansikt til ansikt. Med to dekket de føttene som symbol på ærbødighet og med to fløy de for å utføre Guds oppdrag. Her har altså vinger symbolsk betydning i et syn profeten hadde. Engler er åndevesener som er Guds sendebud inn i spesielle situasjoner i frelseshistorien. De kan da fremtre synlig i menneskelig skikkelse, som ved Jesu tomme grav. Se Luk 24,4! Ingen steder omtales engler med vinger i Bibelen.

Forestillingen om engler med vinger, kan trolig komme fra gresk mytologi, der kjærlighetsgudinnen har vinger. Hun flyr rundt og skyter Amors piler inn i hjertene, noe du sikkert har sett fremstillinger av! Siden har folkereligiøsiteten utstyrt englene med vinger, slik vi i dag ser det i uttallige utgaver. Det får så være, men noen bibelsk belegg er det altså ikke for det. Åndevesener trenger ikke vinger, som om de skulle fly som fugler med fjær! De er ikke bundet av tid, rom og luft som oss.

Vennlig hilsen

Anfin


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

En kommentar

  1. kate Evy Olsen

    28. August 2015 på 19:49

    Hei har ikke Gud vinger også da ?Salme 91 vers 4. Med sine vingefjærer dekker han dig,og under hans VINGER finner du ly; hans trofasthet er skjold og vern. Salme 36 ,8 Hvor kostelig er din miskunnhet,GUD! m enneskenes barn søker ly i dine VINGERS skygge. Salme 57 vers 2 igjen Skyggen av Gud sine vinger er igjen brukt i verset.Matt 23,27 også.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Maria Magdalena – det første vitne om oppstandelsen!

Joh. 20, 11-18:   Men Maria sto like utenfor graven og gråt. Gråtende bøyde hun seg fram o…