Hjem Søndagskommentar 1. påskedag

1. påskedag

4 min lest
0
0
319

Matt. 28, 1-10

”Da sabbaten var over og det begynte å lysne den første dagen i uken, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven. Med ett ble det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den. Han var som et lyn å se til, og drakten var hvit som snø. Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde. Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: «Frykt ikke! Jeg vet at dere leter etter Jesus, den korsfestede. Han er ikke her, han er stått opp, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå! Skynd dere av sted og si til disiplene hans: ‘Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere til Galilea; der skal dere få se ham.’ – Nå har jeg sagt dere det.»
Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene. Og se, Jesus kom mot dem og sa: «Vær hilset!» De gikk fram og omfavnet føttene hans og tilba ham. Jesus sa til dem: «Frykt ikke! Gå og si til mine brødre at de skal dra til Galilea. Der skal de se meg.»

 

Jesu venner var i sjokk. Langfredagssjokk. Han de hadde satset alt på var død, Full av sorg kom de for å ”se til graven” .

Jesu venner var i sjokk. Langfredagssjokk. Han de hadde satset alt på var død, Full av sorg kom de for å ”se til graven” .

Da kvinnene ser den tomme grav, hører engelens budskap og møter Jesus forvandles sorg til glede.

Med Jesu død og oppstandelse er døden og djevelen beseiret. Med Jesu oppstandelse ble døden beseiret, også min død ble beseiret. Derfor blir døden for de troende ”En fergemann til det skjønne land”

Påskedag er Guds kvittering, Jesu død er gyldig som offer for all verdens synder.

Kvinnene så og trodde og bar den store nyheten videre til disiplene ”Graven er tom, vi har sett Jesus. Han lever”

Jesu oppstandelse er grunnleggende for vår tro. Er ikke Jesus stått opp fra de døde er vi de elendigste av alle mennesker. ( 1.kor.15.

Kvinnene ble de første vitner om historiens største og evigvarende nyhet .Vi skal også vitne, vi som i Ordet, bønnen og nattverden har møtt ham. For Jesus sier i sitt andre møte med disiplene ”Salig er de som ikke ser, men likevel tror. (Joh.20,21f.)

 

Pensjonist. Var med å starte Jesusnett i 2003.

 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
 • jesus og Simeon i tempelet

  Kyndelsmesse – 2 februar

  Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Rolf Ruud
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i treeningstiden

Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…