Hjem - Store menigheter – 13. juli

Store menigheter – 13. juli

3 min lest
0
0
250

Alle vi som forkynner Guds ord gleder oss når det kommer mye folk som vil høre på. Fulle hus løfter oss opp og er en stor oppmuntring. Men vi skal være på vakt mot å bli bundet til å tenke kvantitet i stedet for kvalitet. Det er vel bedre å ha en som lytter og tar imot ordet enn ti som bare er til stede? Hva sa Jesus? For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem. (Matt.18,20)

Jesus ringeakter altså ikke den lille forsamling. Den skal ikke gjøre oss motløs, men heller få oss til å prioritere riktig. Det har seg nemlig slik at før en menighet kan vokse i kvantitet må den først vokse i kvalitet. Dette må i så fall få følger for den måten vi driver menighetsarbeid på. Da Jesus ga oss misjonsbefalingen: Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, så føyde han til: idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. (Matt.28,19-20)

Vi må aldri si oss fornøyd med bare medlemmer. Å bli frelst er å motta en gave, å bli disippel er å motta et liv. Nemlig Jesu liv som flyter inn i oss ved stadig å lære ham bedre å kjenne. Så om din menighet er liten så kan den allikevel være god. Vær ikke redd, du lille hjord! For det er deres Fars gode vilje å gi dere riket. (Luk. 12,32) Med andre ord, om menigheten er liten, så skal ikke det være årsak til at den mister velsignelsen! Om ledelsen i menigheten er samlet i utrettelig bønn om en felles visjon, kan snart en liten menighet vokse seg stor både i kvantitet og kvalitet.

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…