Hjem - Underet i tomme hender – 12. juli

Underet i tomme hender – 12. juli

3 min lest
0
0
334

Alt det Jesus sa og gjorde var ment å være til lærdom for  oss.  Ta fortellingen om da Jesus mettet fem tusen.  Det  er en fortelling om Jesu makt og det er en fortelling om  tro.  Dere skal gi dem mat (Mark.6,37) Fem brød og to  fisker ble mat til fem tusen. Det skjedde en materialisering mellom hendene på disiplene. Ventet disiplene på at underet skulle skje før de delte ut?. Nei,  det skjedde i det de delte ut maten.

Går du og venter på  at du skal få krefter til å gjøre det Gud har kalt deg  til?  Drøyer du til du er blitt vis nok til å gå inn i en  ny oppgave?  Venter du på penger slik at du skal kunne  virkeliggjøre den visjon som Gud har lagt ned i ditt  hjerte?  Da skal du få vente lenge.  Det er når du går at  kreftene, visdommen og midlene kommer. 

Tro er å gå i  tillit til at Gud skal sørge for det du ikke har selv. Gud  ønsker å se at hans barn er fulle av tro.  Om disiplene  lot blikket dvele ved ressursene de hadde til rådighet,  ville de ikke våget å prøve å mette flokken.  Men i stedet  trodde de på sin Mester som de hadde sett gjøre under før.   Da skjedde underet.  Vi lar ofte vår oppmerksomhet dvele  ved våre menneskelige ressurser når vi står overfor en  utfordring.  Og så glemmer vi at vi er på lag med  himmelens Gud.  Han er underets Gud i dag også. Men vi får  ikke oppleve det før vi våger å gå ut i tro. Disiplene tok  det de hadde og kom til Jesus med det.  Så velsignet Jesus  det og dermed var det nok. Slik var det den gang og slik  er det i dag.  

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…