Hjem - Det er frukten som teller (Sommerord 2022)

Det er frukten som teller (Sommerord 2022)

3 min lest
0
0
262

Patriotisme er en god ting. Den gjør at vi heier på våre egne barn, vårt eget lag, vårt eget hjemsted osv.  Slik er det fordi det som er kjent er også kjært.  I troens verden får det som følge at vi vil løfte opp vår egen menighet og vårt eget trossamfunn.  Alle må da forstå at det er vi som har det og ingen andre?  Alle må da se at vårt arbeid blomstrer?  Ja vel, men bærer det frukt?  Blomstringen går jo forut for frukten, og ikke alltid vil en blomstring bli fulgt av frukt.  Jesus gjør det nemlig klart at det er frukten som teller.     Enten er treet godt, og da er også frukten god, eller treet er dårlig, og da er også frukten dårlig. Treet kjennes på frukten.  (Matt.12,33) 

Slik er det med et trossamfunn, en menighet og en kristen.  Det er frukten som er avgjørende. Hvilke frukter er det snakk om her? Frukten av et trossamfunn er levende menigheter, frukten av en menighet er levende kristne og frukten hos en kristen har Paulus beskrevet slik: Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, tålsomhet og selvbeherskelse  (Gal.5,22-23) 

Som en gartner er på leting etter frukt på sine trær, er Gud stadig på leting etter Åndens frukt i ditt liv.  Heldigvis er han tålmodig.  Han lar treet stå et år til selv om gartneren ikke har funnet frukt på det. (Luk.13,6-9) …og hver gren som bærer frukt, renser han så den skal bære mer.  (Joh.15,2) La deg rense og bli et et fruktbart tre i Herrens hage.

Ta et tre: Enten er det godt, og da er også frukten god, eller det er dårlig, og da er også frukten dårlig. Treet kjennes på frukten.

For det hjertet er fullt av, det sier munnen. Et godt menneske henter fram godt av sitt gode forråd, et ondt menneske henter fram ondt av sitt onde forråd. Matt.12,33ff

Mvh. Ivar Vik

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
  • Alt har sin tid

    Jeg må bare si at boken Forkynneren i bibelen er ikke den boken jeg leser mest. Men i en m…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…