Hjem - Når Gud taler – 11. juli

Når Gud taler – 11. juli

3 min lest
0
0
224

Vår Far i himmelen har mye arbeid han vil gjøre her på jorden. Derfor kaller han hele tiden sine barn til dåd. Hva sier han da? Kunne dere tenke dere å gjøre en jobb for meg? Hvis det passer slik, kunne dere dra ut med mitt ord? Nei, han gir oss en ordre og vi utfører den som en soldat gjør det generalen ber ham om.

Hvorfor måler og veier vi da det som er Herrens ordre? Sa han ikke: Gå!? ”Men Herre, det passer så dårlig. Dessuten forstår jeg ikke helt meningen med alt,” sier vi. Nei, disiplene forsto ikke så mye de heller da Jesus sa: Kast noten utpå høyre side av båten, så skal dere få fisk. (Joh.2 1.5) De hadde fisket hele natten uten å få noe og nå gir Jesus dem et helt meningsløst råd.   Hva forskjell gjorde det hvilken side garnet ble kastet ut på? Men de gjorde det Jesus sa og fisk fikk de.

Vi kan ikke skalte og valte med Guds tiltale som det passer oss. Det får følger hvilken stilling vi tar til Guds tale. Både for oss og for andre.  Hva er mer trist enn å stenge himmeldøra for andre? Det skal nemlig ikke mye til. Derimot vil lydighet akselrere  Guds rikes fremmarsj. Herren deres Gud skal dere følge, og ham skal dere frykte. Hans bud skal dere holde, og hans ord skal dere lyde; ham skal dere tjene og holde fast ved (5.Mos.13,4) Disse ordene til Israels-folket ble talt til dem like før de skulle innta landet. Det var når de var ulydige de tapte kampen. Slik er det med Guds folk i dag også. Et lydig folk vil stadig innta nytt land. Dette folket består av enkeltmennesker som lytter og så gjør det Herren sier.

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…