Hjem Sommerordet 2018 Å elske din neste

Å elske din neste

4 min lest
0
1
1,213

38709898_283362092471583_3795810951387676672_n”For hele loven blir oppfylt i dette ene budet. Du skal elske din nest som deg selv.” Galaterne 5, 14

Jeg tror ofte at det er lekende lett å elske min neste og tjene andre i kjærlighet. Også bibelverset om å elske mine fiender er lett å leve etter for jeg har nemlig ikke noen fiender i mitt liv. Jeg tørr til og med å påstå at jeg er ganske godt likt hos andre ut ifra de tilbakemeldingene jeg får om at jeg er god, omstenksom, snill osv. Det føles godt. Ganske deilig faktisk!

Så er det spørsmålet om hvem som egentlig er min neste? Hvis jeg skal lage en liste med navn er det min familie og gode venner, våre gode naboer og kolleger, de som stiller opp for oss og de som har samme tro osv. Men så er det en hel del av mennesker som ikke havner på min liste. De som skremmer meg og de som er en ”besservisser”, de som er negative om alt og prater litt for mye om seg selv, de som gjør meg usikker, de som har en annen tro og er uenige med meg hele tiden, de som er arrogante og krever mye, de som lykkes med alt i livet, de som er utfordrende og slitsomme osv. Disse havner ikke på min liste. Som dere kan se elsker jeg kun de som er snille og gode mot meg. Hvem ville ikke gjort det? Mens de andre prøver jeg helst å unngå, svarer ikke telefonen, later som jeg ikke ser dem i butikken eller på gata.

Jesus sier at vi skal elske vår neste som oss selv, men han har ikke definert hvem han mener er vår neste. Og det er sikkert en god grunn til det for da ville vi begynt å gjøre som meg, å lage en liste på hvem vi skal elske. Derimot har Gud skapt en verden full av ”din neste” i sitt bilde. Tenk om andre kunne se mer av Jesus og mindre av oss når vi møter dem? Så gjør som Jesus og legg ditt behov til side i møte med andre og tørr å komme nærmere de menneskene Gud har skapt. Gud trenger ikke vår hjelp, men han vil ha mitt og ditt hjerte. Han ønsker at vårt hjerte skal tilhøre han ved at vi elsker vår neste. Ikke bare noen av dem, men særlig de vi unngår.

Hilsen Khaliun

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Khaliun Undrakh Lid
  • Når jeg har det travelt

    Det har blitt litt mye i det siste. Har to deltids jobber, jobber Freelance som illustratø…
  • Å vitne gjennom vanlig folkeskikk

    I helgene jobber jeg deltids på en restaurant.  Her om dagen hadde vi et stort bord på 11 …
  • Pappas sønn

    Utenfor borgen til Pilatus møter Jesus en røver som heter Barabbas. Eller Barabbas møter J…
Last flere inn Sommerordet 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…