Frihet

4 min lest
0
1
567

38538366_484925465266876_8290463745268776960_nI dag lever vi i en verden der sosiale medier er en stor og viktig del av oss. Slik er det også for meg. Jeg har Snapchat, Facebook, Pinterest og Instagram der jeg deler bilder av gode stunder og artige situasjoner med familie og venner. Jeg har også mange profiler jeg liker å følge med, særlig på Instagram. Men så er det dager hvor jeg sitter lenge og ser bilder etter bilder og ender opp med å være misfornøyd med livet mitt.

Det jeg gjør er å sammenligne meg selv og mitt liv med andres. Ikke bare er det på sosiale medier, men også andre mennesker vi møter i menigheten eller på gata. Jeg sammenligner. De fleste andre oppleves som de lykkes med troslivet, med ekteskapet, med barneoppdragelse, i arbeidslivet, med innredning av huset, med et sunt kosthold for familien, med trening, med fritidsaktiviteter og sitt store sosiale nettverk. Så setter jeg mål for meg selv om å lykkes på alle områder som andre gjør, men oppdager fort at jeg aldri holder mål, samme hvor mye jeg strever. Jeg blir skuffet over meg selv og opplever at jeg ikke har det som trengs.

Men så en dag i vår hørte jeg en tale der taleren sa en enkel setning som satt meg fri fra tanken om å lykkes som andre: Slutt å bli lik som alle andre, men prøve å bli mer lik Jesus. For en befrielse det var for meg å høre det.

Troen på Jesus handler ikke om å lykkes, men å ha Jesus Kristus som sentrum og ha ham som et godt forbilde. Ved å holde meg nær til Jesus og la han gjøre sitt verk i meg vil jeg være i stand til å se hvem Gud har skapt meg til å være. Slik ble jeg satt fri fordi til frihet har Kristus frigjort meg slik det står i Galaterne 5,1. “Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast og la dere ikke tvinge inn under slaveåket igjen.”

Jeg sier ikke at jeg aldri sammenligner mer, men når tankene kommer ber jeg og minner meg selv om at jeg er satt fri. Det er ikke alltid så lett, men det funker. Så prøv det du også da!

Hilsen Khaliun!

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Khaliun Undrakh Lid
  • Når jeg har det travelt

    Det har blitt litt mye i det siste. Har to deltids jobber, jobber Freelance som illustratø…
  • Å vitne gjennom vanlig folkeskikk

    I helgene jobber jeg deltids på en restaurant.  Her om dagen hadde vi et stort bord på 11 …
  • Pappas sønn

    Utenfor borgen til Pilatus møter Jesus en røver som heter Barabbas. Eller Barabbas møter J…
Last flere inn Sommerordet 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…