Hjem Spørsmål og svar Kan jeg døpes om igjen?

Kan jeg døpes om igjen?

6 min lest
0
0
2,257

Spørsmål:
Illustrasjon Jesu dåp 1308593323

Hei. Jeg ble døpt som liten, men vil døpes igjen nå. Er 17 år. Foreldrene mine vil ikke siden man bare skal døpes en gang. Men jeg visste jo ikke at jeg ble døpt. Går jeg i mot Bibelen om jeg velger å døpe meg nå?

Emma


Svar:

Hei Emma!

Du skriver at du vil døpes om igjen, og begrunner det med at du var liten da du ble døpt. Da visste du ikke hva som skjedde. Foreldrene dine er uenige i dette. Jeg må nok gi foreldrene dine helt rett. I Bibelen er det klart at dåp er en engangshandling. Den markerer inngang til Guds rike og livssamfunnet med Gud på grunn av Jesu frelsesverk. Du kan lese om dette mange steder i Bibelen, som  Matt 28,18-20; Joh 3,3-5; Rom 6,3-4; Ef 4,4-6; Tit 3,5-7; 1.Pet 3,20-21 og andre steder.

Så dersom du skal forsvare å bli døpt om igjen, må du mene at den dåpen du fikk som barn, ikke var gyldig ifølge Bibelen. Men det holder nok ikke. Du ble døpt i kirken i Faderens, Sønnens og Den hellige Ånds navn. Da var det en rett dåp ut fra Guds ord. Det er ikke alderen på den døpte som avgjør om dåpen er gyldig. Vi vet at dåp av barn var vanlig i kirkens første tid, og ble sett på som noe selvfølgelig. Det ser vi f. eks. i Apg 16,33, der det fortelles om fangevokteren i Filippi som ble døpt med “hele sitt hus”, eller med “alle sine”, som det står i denne siste bibeloversettelsen. Det omfattet også barn. Paulus sammenligner dåpen i Kol 2,11-12 med omskjærelsen, som hos jødene var tegnet på at de tilhørte det utvagte folk. Det ble utført på guttebarn åtte dager gamle, og dermed før de visste hva som skjedde. Paulus omtaler dåpen her som “Kristi omskjærelse”, som skjer ved at vi den får del i Jesu død og oppstandelse.

Derfor, det at du ikke visste at du ble døpt da du var liten, gir ingen grunn til å døpe deg om igjen. Gjør du det, går du imot det Bibelen sier om dåp. Skulle du likevel gjøre det, vil det uansett være den første dåpen som gjelder for Gud. Nå skriver du ikke noe om hva du venter deg av det å bli døpt på nytt. Noen døper seg om igjen fordi de mener det kan gi en ekstra opplevelse eller velsignelse. Et slikt ønske er forståelig. Men det er ikke noe i Guds ord som sier at det er hensikten med dåp. Gode opplevelsr og velsignelse skal du kunne søke fordi du er døpt. Og i tro på Jesus eier du den frelse som du kan glede deg over og stadig søke nye opplevelser og velsingelser gjennom.

Så kan du takke Gud for den frelsesgave du fikk i dåpen. Og du kan be Gud om å få se stadig mer av hva du eier i det du fikk som liten da du ble båret til dåpen av dine foreldre.

 

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Gjendåp

    Vet ikke om dere enda svarer på spørsmål her, men jeg er desperat. Kan jeg bli døpt på nyt…
  • Hvilken verdi har dåpen?

    Spørsmål: Hei. Vi er en gruppe unge som samles av og til for samtale / diskusjon. Diskuter…
  • 2. SØNDAG I TREENIGHETSTIDEN

    Matt 3,11-12 Jeg døper dere med vann til omvendelse. Men han som kommer etter meg, er ster…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Gjendåp

Vet ikke om dere enda svarer på spørsmål her, men jeg er desperat. Kan jeg bli døpt på nyt…