Hjem Spørsmål og svar Noen å samtale med

Noen å samtale med

4 min lest
0
0
814

Spørsmål:

Hei, jeg har lett etter noe som jeg ikke finner: samtale- eller sorggrupper for fedre som angrer eller sliter etter abort…! For mange år siden, før jeg fant Jesus, tok min daværende, unge, kjæreste abort. Selv om det var mange tanker da, så gikk livet videre. Men disse tankene har nå, lenge etter at jeg traff min nåværende kone, har funnet veien til Jesus og fått to nydelige gutter, begynt å komme tilbake. Og jeg angrer, og ber mye omkring dette. Spesielt etter at jeg helt tilfeldigvis hørte “Aldri fikk vi se ditt ansikt” på NRK salmemaraton. Tok til tårene midt på kjøkkengulvet, midt på dagen. Har dere noen tips om “noen å prate med” i kristen regi…?

Gift småbarnsfar


Svar:

Kjære Gift småbarnsfar.

Anfin_Skaaheim_Det er ikke vanskelig å føle med deg når du forteller om det som skjedde, og om tanker og følelser du i ettertid sliter med. Det er forståelig at du nå ønsker å finne frem til samtale- og sorggrupper som du kan finne hjelp hos. Her handler det ikke bare om å få tro på tilgivelse for det du angrer på overfor Gud, men også om å bearbeide følelser og slike reaksjoner som kom opp da du hørte salmen som du nevner. Det kan ta tid. Noe kan slik sett gjøres gjennom samtaler med en erfaren sjelesørger på tomannshånd, eller i en samtalegruppe der du kan dele erfaringer med noen som har lignende opplevelser. Det er ikke så lett å finne grupper som bare er for fedre som sliter etter abort, men det fins i flere menigheter og i andre sammenhenger grupper der også det du trenger hjelp til, kan tas opp.

Du ber om hjelp til å finne frem til noen som kan være til hjelp for deg. Dersom du sender oss en mail med navn og bosted, kan vi prøve å hjelpe deg med å finne frem til noen som du kan kontakte. Midt oppe i alt dette, er det godt du har funnet veien til Jesus. Du skal få eie trygghet i tilgivelse for det du angrer på, og visshet om at barnet du ikke fikk møte her, er i Guds varetekt.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Kan Gud angre på det han har sagt?

    Spørsmål: I Jona 3,10 står det”…Da angret Gud på det onde han hadde sagt at ha…
  • Kampen for det ufødte liv

    En TV-debatt for vel en uke siden startet en meningsutveksling som er en av de viktigste v…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Gud angre på det han har sagt?

Spørsmål: I Jona 3,10 står det”…Da angret Gud på det onde han hadde sagt at ha…