Hjem Søndagskommentar 4. søndag i påsketiden – Gud skaper nytt

4. søndag i påsketiden – Gud skaper nytt

5 min lest
0
0
1,503

Jes 43,16-21Foss

Så sier Herren, han som gjorde vei gjennom sjøen, en sti i det veldige vannet, som førte vogner og hester, hær og høvdinger uti. Der ble de liggende og reiste seg aldri, de sluknet som når en veke slukkes.

Dere skal ikke minnes de første ting, ikke tenke på det som hendte før.

Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken.

Ville dyr skal ære meg, sjakaler og strutser. For jeg gir vann i ørkenen og elver i ødemarken så mitt utvalgte folk kan få drikke.

Mitt folk, som jeg har formet, skal forkynne min pris.

 

«Jeg velger meg april» skrev Bjørnson. Og det forstår jeg. Etter vinteren banker våren på. For oss som er bitt av «hagesyken», er det herlig å se hvordan alt i hagen våkner til liv og varsler sommer. Nye skudd på trærne, spirer som snart vil være blomster. Det er nesten så en hører det gror.

Det stemmer godt med påsketiden, for påskens mektige budskap er jo ordet om Gud som skaper nytt. I Jesu oppstandelse har livet seiret over dødskreftene i tilværelsen. Oppstandelsen bekrefter Jesu døds betydning. Han har virkelig båret alle våre synder. Han har beseiret døden og djevelen. Hans oppstandelse forkynner at alle de som setter sin lit til ham, en dag skal oppstå.

Det er dette profeten ser og forkynner. Folket som har vandret i mørke og vært fanger i Babylon, får høre et ord om utfrielse og hjemferd. Gud vil føre dem gjennom ørkenen tilbake til landet deres. Og i dette varsler Gud en enda større hjemferd. Alle som er bundet i syndens og dødens «Babylon», får høre: Se, jeg gjør noe nytt. Gud vil utfri slekten fra fallet og dets forferdelige følger.

Det var det som skjedde på korset langfredag og som ble fullbyrdet da Jesus sto opp fra de døde. Nå møter Guds kall hver enkelt av oss. Han kaller oss ut fra trelldommen under synden, egoismen, stoltheten, misunnelsen, grådigheten og urenheten til et liv under hans velsignelse og til en evig herlighet i det nye Jerusalem.

Hver den som hører hans kall og følger ham, får del i et levende håp og i løftet om hans nærvær. Han vil selv føre deg fra dag til dag gjennom en verden som bærer ørkenpreg midt i all velstand. Og snart vil han føre deg inn til en herlighet vi bare kan ane mens vi er her.

Du skal få lov å legge synden bak deg i ordet om Guds tilgivelse for Jesu skyld. Og i ditt liv vil Guds Ånd skape lovsang og forventning. Noe nytt spirer frem av Guds nåde til Guds ære.

 

Last flere relaterte artikkler
  • 19. søndag i treenighetstiden

    19. søndag i treenighetstiden – 8.10.2023 Matt 5,20-26 Ja, jeg sier dere: Dersom ikk…
  • Jesus vasker disiplenes føtter

    Skjærtorsdag 18. april 2019 Joh 13,1-17 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at…
  • Kjemp for å komme inn

    2. søndag i fastetiden 17. mars 2019 Luk 13,22-30 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by…
Last flere av Kurt Hjemdal
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Langfredag

Langfredag – 29.03.2024 Mark 14,26-15,37 Bilde av Curdin Jesus forutsier Peters forn…