Hjem Spørsmål og svar Hva er et menneske?

Hva er et menneske?

5 min lest
0
0
1,682

Spørsmål:

Hei!Illustrasjon richman

Vil vite mer om kristendommen, og først og fremst, i følge Kristendommen: hva er et menneske?

Setter veldig pris på svar.

Caroline


Svar:

Hei Caroline!

Det er fint at du vil vite mer om kristendommen. Da har du sikkert mange spørsmål som du vil ha svar på. Det beste du kan gjøre er å ta kontakt med en erfaren kristen som du har tillit til, og få samtale om det du lurer på. Ellers finnes det mange bøker som belyser forskjellige sider ved bibelsk lære og kristen tro. Her kan du sikkert også få veiledning av noen som har greie på det. Så er det viktig at du selv leser i Bibelen og slik får direkte kjennskap til det som står der.

Vil du vite mer om kristendom, er det ikke så dumt å begynne med å spørre som du gjør: Hva er et menneske? Det er viktig for å forstå hva bibelsk tro handler om. Ut fra Bibelen er vi skapt av Gud til personlig samfunn med ham. Menneske er skapt “i Guds bilde”, som det står i 1.Mos 1,26-27. Det betyr at Gud har lagt ned i oss lengsel etter seg. Han vil møte denne trangen etter samfunn med seg ved å åpenbare sin vilje med oss i sitt ord, slik vi finner det i Bibelen, og han vil vi skal svare på det han sier ved å si ja til ham og følge ham. I dette ligger menneskets uendelige store verdi for Gud. Dette kommer klarest til uttrykk gjennom at han sendte Jesus for å sone straffen for våre synder og bryte med dødens makt. Dermed kan han gi oss i tro på Jesus evig samfunn med seg. I Salme 8 beskrives vår store verdi for Gud, det nære samfunn han vil ha med oss som mennesker og hvordan vi er satt over resten av skaperverket.

I dette ligger vår uendelige store verdi som menneske. I Salme 139,16 står det at Gud så oss da vi var et foster og at han så for seg det liv vi skulle leve. Det er et sterkt uttrykk for at vår verdi ikke er bestemt ut fra hvor gamle, dyktige eller vellykkede vi er. Og vi var ikke mindre viktige for Gud da vi var et foster, som etter at vi ble født. Dette er grunnen til at vi som kristne er imot at menneskeliv blir tatt, om det er før eller etter at en er født. Det er derfor at vi i gudstjenesten i vår kirke gjennom mange år nå bedt om at vi må “verne om menneskets verd fra livets begynnelse til livet slutt”. Det betyr at menneskelivet er hellig.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim

Les for øvrig Salme 8. (Red. anm.)


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Det kristne menneskesynet

      Hvordan kan man sammenligne dagens menneskesyn i Norge med det kristne menneskesyne…
  • Hvorfor fikk vi mulighet til å synde?

    Spørsmål: I himmelen vil vi ikke kunne synde fordi vi har en annen natur der. Men så vidt …
  • 3. søndag i fastetiden

    Markus 9,17-29 En i mengden svarte: «Mester, jeg er kommet til deg med sønnen min fordi ha…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Det kristne menneskesynet

  Hvordan kan man sammenligne dagens menneskesyn i Norge med det kristne menneskesyne…