Hjem Spørsmål og svar Hva betyr det at Jesus er Guds sønn?

Hva betyr det at Jesus er Guds sønn?

4 min lest
0
2
7,582

Spørsmål:

Hører det er mange folk som tror at Jesus var en bra mann, eller til og med det beste mennesket som har levd. Disse tenker på seg som kristne. Hva betyr det at Jesus er Guds Sønn?

Hilsen
“På veien” 


Svar:

Hei På Veien!

Det fins mange forestillinger om Jesus. Han er blitt beskrevet som en stor filosof, et edelt manneske, en moralsk og religiøs veileder, en revolusjonær både politisk og religiøst osv. Det er også populært for tiden å lage seg sin egen forestilling om hvem han var ut fra egne subjektive ønsker. Men realiteten er at vi vet så å si ingenting om Jesus utenom det evangeliene i Det Nye Testamentet (NT) forteller. Enten må vi godta det som der fortelles – eller så må vi erkjenne at vi ikke har noe grunnlag for å mene noe om ham.

I NT omtales han som Guds Sønn, og han omtaler også selv som det. Det betyr at han er av samme vesen som vår himmelske Far og dermed guddommelig. Gud har i ham åpenbart seg i denne verden som et menneske som oss. Derfor er det som fortelles om ham, helt unikt. Dette ble i den første kristne tid formulert slik: Sann Gud – sant menneske. Det betyr at han er helt og holdent Gud og helt og holdent menneske. Dette henger sammen med det frelsesverk han kom for å utføre. Han skulle sone for våre synder og bryte med dødens makt, slik at de de som tror på ham, skulle få Guds tilgivelse og evig liv. En av kirkefedrene sa det slik: “Jesus måtte være helt og holdent menneske, for bare mennesker kan sone for menneskers synder. Og han måtte være helt og holdent Gud, for bare Gud kunne gjøre det og komme fra det med livet i behold”.

Å være en kristen er å tro på Jesus som frelser ut fra det han gjorde ved sin død og opstandelse. Tror en ikke at Jesus er Guds Sønn, tror en ikke det som gjør at en kan regne seg som kristen. Den som vil kalle seg kristen og bare betrakter Jesus som et godt menneske, må derfor få hjelp til å ta på alvor Bibelens klare vitrnespyrd om han og dermed ha en tro på Jesus som Frelseren!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • Jesus, sønn av…

    Hei. Slektstavla fra Abraham til Jesus som består av 42 slektsledd. Jeg forstå ikke at den…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …