Hjem Spørsmål og svar Hvordan finner jeg Guds kall?

Hvordan finner jeg Guds kall?

6 min lest
0
0
2,981

Spørsmål:

Hei. Hvordan kan en kristen finne ut hva som er Guds kall til en selv i livet? Har alle et spesielt kall i livet? Hva “peiler” man etter?

Hører det er mange folk som tror at Jesus var en bra mann, eller til og med det beste mennesket som har levd. Disse tenker på seg som kristne. Hva betyr det at Jesus er Guds Sønn?

Hilsen
“På Veien” 


Svar:

Kjære “På Veien”!

Alle mennesker som har hørt om Jesus Kristus Guds sønn som kom til jorden for å frelse menneskene, får spørsmålet, kallet, fra Ham om å følge Ham og tro på Ham.

Når du spør om en kristens spesielle kall i livet, mener du vel hva Guds plan er for deg. Det kan være Guds plan når det gjelder valg av yrke, arbeidsplass, venner, bosted o.l, eller på hvilken måte Gud vil bruke deg i tjenesten for Ham.
I Romerbrevet 12, står det at tjenestene, alle oppgavene du står overfor, de vanlige gjøremålene; la alt dette være din åndelige gudstjeneste. Legemet er et tempel for Den Hellige Ånd og det instrument som Den Hellige Ånd virker gjennom. Den sanne gudstjeneste er å gi hverdagslivet til Gud.

I salme 139,16 står det at Gud så oss før vi ble født, og at han skrev opp planene for livene våre. Han har gitt oss utrustning, evner og anlegg. Alle Guds barn har også fått en eller flere nådegaver 1.Kor.12.

Noen valg i livet er enkle, alt faller liksom på plass. Når Gud kaller til en bestemt oppgave, kan noen føle en sterk lyst eller dragning mot dette, mens andre er usikre. Det vi alle skal gjøre er å legge livet og framtida vår i Jesu hender og be Han om å lede oss. Be Han vise oss den vei vi skal gå og hvilken gave vi har fått. Både naturgaver og nådegaver har vi fått for å bruke. I dette ligger det et kall.

Forbønnens gave er et stort kall, for Gud hører bønn, og når vi ber i Jesu navn og etter hans vilje, vil han gi 1.Joh.5,14-15.  Alle Guds barn har rett til å be i Jesu navn. Forbønnens nådegave er den av tjenestens gaver vi formanes til å bruke fremfor alle ting 1.Tim.2,1-4.

De fire grunnpilarene (B-ene) for en kristen er: lese i Bibelen, Be, feire nattverd (brødsbrytelsen) og ta del i menigheten (Brødre- og søsterfelleskapet). Gjennom dette vil Gud fullføre den gjerningen han begynte i deg Fil.1,6.

Lykke til!

Hilsen
Ingvild Fredbo Labråten

 

Herre, led du oss frem, la oss bli til hjelp for dem
som du viser oss trenger en hånd!
Gi oss lys til å se, gi oss vilje til å be:
Herre Gud, fyll vårt liv med din Ånd!

Dine gaver er mange, din nåde er rik,
Herre, velg for oss de gaver du vil!
Hjelp oss bruke dem rett og forvalte dem slik
At det merkes vi er tent av din ild!

Lær oss elske hverandre, og se hva det er
Du har ment med at vi bor der vi bor!
Hjelp oss vitne om Jesus for fjern og for nær,
La ditt ord nå ut til hele vår jord!


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
  • Kristne og alkoholbruk

    Spørsmål: Da jeg var ung var det å drike alkohol synd, men i dag er det mange kristne som …
Last flere av Invild Fredbo Labråten
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…