Hjem Spørsmål og svar Jesus, sønn av…

Jesus, sønn av…

4 min lest
0
1
2,236


Hei.

Slektstavla fra Abraham til Jesus som består av 42 slektsledd. Jeg forstå ikke at denne stopper ved Josef. I mine tanker tenker jeg at Josef var stefaren til Jesus. Gud er far til Jesus. Det står mange steder i bibelen Du Davids Sønn…. og skjønner ikke denne teksten heller.

Maria fødte Jesus. Jeg har alltid trodd at det var Den Hellige Ånd som gjorde at Maria ble gravid. Tror man at et egg fra Maria ble befruktet? Er fullstendig klar over at dette har ikke noe med Jesu frelserverk å gjøre. Bare ønsket Deres tanker om dette.

Hilsen Egil


Hei Egil

Mange har hatt trøbbel med å forstå dette med Jesu slektskap mellom Josef og Maria på den ene siden, og Gud som Far på den andre siden. Selv de som møtte ham og kjente til de jordiske foreldrene hans, stusset når han omtalte Gud som sin far.

Slektstavlene i Matteusevangeliet 1 og Lukasevangeliet 3 er flott å ha med. Det er riktig at de ender opp i Josef, som var av Davids ætt og hus. Vi har flere profetier som handler om at Messias – den salvede kongen – skal komme fra kong Davids ætt. Gud har lovet å trygge Davids trone til evig tid ved hans etterkommer (se bl.a. Salme 89). Da Maria ble gift med Josef, ble også hun en del av Davids ætt og hus, og således også Jesus. Josef var ikke far til Jesus i biologisk forstand. I Lukas 1 får vi høre at engelen Gabriel forteller Maria at Den hellige ånd skal komme over henne og Den høyestes kraft overskygge henne. Derfor skal barnet være hellig og kalles Guds Sønn (v.35). Lukas skriver derfor i ættetavlen sin i v.23:   “Han (Jesus) ble holdt for å være sønn av Josef”
Med andre ord var Jesus ikke virkelig sønn av Josef, men ble regnet som det. Hvordan dette rent biologisk ble løst av Gud, kan jeg dessverre ikke begi meg inn på å spekulere om.

Uttrykket “Davids sønn” henviser til profetien og slektskapet. Det er en Messias-tittel. Da for eksempel den blinde Bartimeus ropte på Jesus som “Davids sønn”, bekjente han troen på at Jesus var Messias.
Helge Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Kyndelsmesse – 2 februar

    Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…
  • Kristi åpenbaringsdag

    Luk 2,40-52 “Og gutten vokste og ble sterk, fylt av visdom, og Guds nåde var over ha…
  • 17. søndag i treenighetstiden

    Joh 11,17-46 Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i gra…
Last flere relaterte artikkler
  • Jeg kommer snart

    Se, jeg kommer snart, og lønnen jeg vil gi, har jeg med meg. (Åp 22,12) Alt det gode Johan…
  • Ny himmel og jord

    Og jeg så en ny himmel og en ny jord. (Åp 21,1) Alt har en begynnelse og slutt. Slik er vi…
  • Bryllup

    Salige er de som er innbudt til Lammets bryllupsmåltid. (Åp 19,9) Noen ganger får Johannes…
Last flere av Helge Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kyndelsmesse – 2 februar

Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…