Hjem Aktuelt Supportere.

Supportere.

4 min lest
0
0
1,059

Når fotballen ruller

i Polen og Ukraina, og det er EM-kamper på TV hver kveld trenger en ikke bekymre seg nevneverdig for hva en skal fylle fritiden med. Jeg er vel på snittet interessert,- har ikke full oversikt over hvem som til enhver tid har spilt på alle landslag i Europa, eller nøyaktig når hvem vant hva langt tilbake i tiden, men jeg setter veldig pris på god fotball, spennende oppgjør og god stemning.

Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste, sa Pave Johannes Paul II.

Dette ble raskt en av hans aller mest siterte uttalelser. Fotball er ikke blant de tingene som har virkelig evighetsverdi, men her i verden er det likevel en viktig ting! Og jo viktigere mesterskap eller kamp, jo viktigere blir seieren, og dess større blir festen!

Det viktigste.

Fortellingen om Jesus er en fortelling om at han har vunnet verdens viktigste seier, seieren over døden. De som tror på ham tilhører supporterne hans, og med tanke på hvor viktig Jesu seier er, så kunne en kanskje forvente noe større entusiasme av oss som er supportere.

Det er som kjent slik at mange meget rolige og sindige mennesker viser en ganske annen side av seg selv så snart de får en fotballkamp å se på. De hopper og danser og klemmer og roper og skriker,- og resten av tiden er de alvorlige, seriøst arbeidende mennesker med skattekort og huslån og handleliste til Rema 1000.

Begeistring og seiersrus.

Jeg tror mange opplever kristne som en gjeng som ikke er i stand til å gi seg over til begeistring og seiersrus. Det blir alvoret som preger både måten en er sammen på, og måten en snakker på.  Dette er en ting kristne trenger å ta inn over seg, og rett og slett vise mer av gleden over seieren på en slik måte at det virkelig kan forstås. Og på den andre siden, så er det kanskje også annerledes.

Vår glede.

Mye av vår glede er knyttet til forventningen om den dagen da vi skal se det endelige resultatet av Jesus sin seier, nemlig den dagen som er lovet i Bibelen da alt skal bli nytt, døden er utryddet og alle skal ha det bare godt.

Så: JA til mer begeistring og seiersglede over Jesus midt i hverdager og handlelister.

Og så er det kanskje noe sant i dette utsagnet: ”Christians have more fun. Especially later.”

 

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Hildegunn Gjesdal Tennebø
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …