Hjem Aktuelt Historien om livet vårt

Historien om livet vårt

4 min lest
0
0
847

Det har altså vist seg mulig å skrive 6 omfangsrike bøker om sitt eget  liv allerede i en alder av 43 år. Og dette har i tillegg vist seg for å være noe veldig mange mennesker har lyst til å betale penger for å lese. I forbindelse med lanseringen av den siste boka, har folk stått i lange køer for å få tak i signerte utgaver.Jeg må tilstå at jeg hittil ikke har kastet meg over Karl Ove Knausgårds romaner. Egentlig ønsker jeg meg ikke bøkene til jul heller.Men det er mange som snakker om disse bøkene som litteratur som har forandret livet. Leseopplevelsen har ført mennesker ut på større dyp enn de tidligere har kjent på. Møtet med en forfatter som så totalt utleverer seg selv og sine omgivelser har gjort et sterkt inntrykk.

De har blitt tatt med på en reise i sitt eget liv, der ens egen historie og røtter har blitt aktualisert, og kanskje problematisert.  For noen har Knausgård sine historier fremkalt minner fra eget liv som var glemt, eller kanskje til og med fortrengt. Glimt av vanskelige ting som har satt spor uten at en har visst det, og langt mindre tenkt aktivt over. For andre har det blitt en understreking av, og glede over, alt det gode de bærer med seg fra fortida. Sterke og fargerike minner fra familieliv og barndom, om vennskap som har vist seg å vare over tid og .

 

Alle har vi vår unike historie på godt og vondt, selv om de færreste av oss skriver bok om dette temaet. Det fins likevel en bok som detaljert beskriver våre liv,-  i salme 139, 16 står det:

Du så meg da jeg var et foster.

Alle dager er skrevet opp i din bok,
de fikk form før én av dem var kommet.

 

Dette verset åpner naturligvis for mange spørsmål. Samtidig bærer det i seg et stort håp: vi er kjent av Gud. Hele vår historie, alt som har preget oss, livet som har møtt oss. Men ikke bare det, Gud går mer detaljert til verks enn noen forfatter her i verden kan gjøre. Utfra det som står her forstår vi at Han kjenner også framtida vår. Der må selv Knausgård gi tapt i sin kamp.

Og for oss andre gir dette en mulighet til å leve videre, med en trygghet på at vi er omsluttet og kjent i detalj av Gud. Det kan i alle fall jeg leve godt med.

Last flere relaterte artikkler
  • Å leve for å spise, eller spise for å leve….

    Lørdag (08.09.12) leste jeg en veldig interessant artikkel i Aftenposten om hvordan nordme…
  • Supportere.

    Når fotballen ruller i Polen og Ukraina, og det er EM-kamper på TV hver kveld trenger en i…
  • Sikkerhet og beredskap

    Da vinden ulte som verst over landet i julehelga forstod vi raskt at naturen og kreftene i…
Last flere av Hildegunn Gjesdal Tennebø
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
  • Pressemelding Jesusnett August 2022

    Styret i Jesusnett besluttet i juni 2022 å inngå et samarbeid med TV12 – Bedehuskana…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Jeg brenner for India!

Spørsmål: Indiamisjon! Jeg har et brennende hjerte for India. Jobbes det fortsatt blant sa…