Hjem Spørsmål og svar Kristelig dateing?

Kristelig dateing?

4 min lest
0
0
1,302

Spørsmål:

Hvordan burde unge voksne kristne menn og kvinner gå frem for å date, finne kjæreste, bli forlovet og gifte seg, slik at det skjer sånn som Gud vil det? Ofte er det jo sterke følelser inn i bildet! Hvordan kan man gå frem for å finne seg ektefelle, slik at man lærer å kjenne hverandre personlig, men ikke gjør imot Guds vilje?

Hilsen En kristen


Svar:

Hei Kristen!

Hvordan en kristen skal finne frem til noen å dele livet med, må den enkelte finne ut av. Men det er i alle fall lurt å se etter noen i miljøer der det er sannsynlig at en kan finne en som har samme livssyn. Det gjør alt det andre enklere. En god veiledning fra Bibelen står i 1.Tess. 4,4: “Hver av dere skal vite å vinne seg sin egen kone i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud”. Dette gjelder selvsagt både for kvinne og mann.

 

Poenget er her at et så viktig valg med virkning for hele livet, ikke må skje bare ut fra en seksuell tiltrekning der det er sanselig begjær som styrer valget og måten å være sammen på. Som du selv skriver, er det ofte sterke følelser inne i bildet, og det kan føre til at en lover livslang troskap på et alt for svakt grunnlag. Du skriver også om å lære å kjenne hverandre personlig. Det er avgjørende viktig. Det seksuelle er bare en av flere forhold det her handler om. Skal en holde sammen i gode og onde dager gjennom livet, handler det om å passe sammen, ha respekt for hverandre, sette pris på ulikheter og glede seg over hvordan den andre både ser ut og er som person. Skal en komme til rette med alt dette, trengs aktiv tid sammen, både de to alene og sammen med andre. Ikke minst gjelder dette tro og livsstil. Det er dette Paulus omtaler som å vinne seg en ektefelle i hellighet og ære.

 

At full seksuell forening hører ekteskapet til, uttrykkes i Bibelen på forskjellige måter. I Heb. 13,4 er det formulert slik: “La ekteskapet holdes i ære av alle, og la ektesengen bevares ren”. I tiden frem til da, vil det være en utvikling i samvær og nærhet, der de to skal vise respekt for hverandres følelser og grenser. Slik kan de bli trygge på hverandre og bygge et forhold som er varig.

 

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

    Kjæreste med en som ikke tror?

    Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…
  • Ekteskapet som ramme for samliv

    Spørsmål: Hei! Jeg vet det har vært en del spørsmål ift. sex før ekteskapet. Bibelen er jo…
  • Vil Gud at jeg skal leve alene?

    Spørsmål: Hvorfor får jeg ikke bønnesvar når jeg ber Gud om å få kjæreste? Jeg er så redd …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kjæreste med en som ikke tror?

Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…