Hjem Spørsmål og svar Kristelig dateing?

Kristelig dateing?

4 min lest
0
0
359

Spørsmål:

Hvordan burde unge voksne kristne menn og kvinner gå frem for å date, finne kjæreste, bli forlovet og gifte seg, slik at det skjer sånn som Gud vil det? Ofte er det jo sterke følelser inn i bildet! Hvordan kan man gå frem for å finne seg ektefelle, slik at man lærer å kjenne hverandre personlig, men ikke gjør imot Guds vilje?

Hilsen En kristen


Svar:

Hei Kristen!

Hvordan en kristen skal finne frem til noen å dele livet med, må den enkelte finne ut av. Men det er i alle fall lurt å se etter noen i miljøer der det er sannsynlig at en kan finne en som har samme livssyn. Det gjør alt det andre enklere. En god veiledning fra Bibelen står i 1.Tess. 4,4: “Hver av dere skal vite å vinne seg sin egen kone i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud”. Dette gjelder selvsagt både for kvinne og mann.

 

Poenget er her at et så viktig valg med virkning for hele livet, ikke må skje bare ut fra en seksuell tiltrekning der det er sanselig begjær som styrer valget og måten å være sammen på. Som du selv skriver, er det ofte sterke følelser inne i bildet, og det kan føre til at en lover livslang troskap på et alt for svakt grunnlag. Du skriver også om å lære å kjenne hverandre personlig. Det er avgjørende viktig. Det seksuelle er bare en av flere forhold det her handler om. Skal en holde sammen i gode og onde dager gjennom livet, handler det om å passe sammen, ha respekt for hverandre, sette pris på ulikheter og glede seg over hvordan den andre både ser ut og er som person. Skal en komme til rette med alt dette, trengs aktiv tid sammen, både de to alene og sammen med andre. Ikke minst gjelder dette tro og livsstil. Det er dette Paulus omtaler som å vinne seg en ektefelle i hellighet og ære.

 

At full seksuell forening hører ekteskapet til, uttrykkes i Bibelen på forskjellige måter. I Heb. 13,4 er det formulert slik: “La ekteskapet holdes i ære av alle, og la ektesengen bevares ren”. I tiden frem til da, vil det være en utvikling i samvær og nærhet, der de to skal vise respekt for hverandres følelser og grenser. Slik kan de bli trygge på hverandre og bygge et forhold som er varig.

 

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

  Kjæreste med en som ikke tror?

  Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…
 • Illustrasjon brudefolkene i Kana

  Ekteskapet som ramme for samliv

  Spørsmål: Hei! Jeg vet det har vært en del spørsmål ift. sex før ekteskapet. Bibelen er jo…
 • Kjærlighet

  Vil Gud at jeg skal leve alene?

  Spørsmål: Hvorfor får jeg ikke bønnesvar når jeg ber Gud om å få kjæreste? Jeg er så redd …
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
 • Hvordan leve som kristen

  Hei. Takk for fin side. Tok imot Jesus for snart to år siden. Etter år med spillavhengighe…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Kjæreste med en som ikke tror?

Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…