Hjem Sommerord 2020 Frelsens hjelm

Frelsens hjelm

5 min lest
0
1
1,212

Nå nærmer det seg slutten av sommeren og de fleste har nå startet skole eller er tilbake i arbeid. Høsten ligger foran oss, med sine vakre farger og kjøligere temperatur. Det er fort å tenke at nå veit vi hva som kommer og også hva som forventes av oss i de sammenheng vi står i. Det er lett å fort falle inn i gamle vaner. Men akkurat derfor er det så viktig at vi tar tid til å be og være sammen med Gud i Hans nærhet i denne tid. Hva vil Han med tiden som ligger foran? Hvordan kan jeg sette Ham først i livet mitt, ikke bare med ord, men i virkelig handling? Har jeg virkelig et helt hjerte med Gud?

Vi har i uka som var, sett på Guds våpenrustning for oss. Å tenke og be over hver enkelt av de deler som rustningen inneholder og å be de over våre liv er med på å ikke automatisk falle inn i gamle vaner nå når høsten begynner. I dag har vi kommet frem til Frelsens hjelm.

Frelsens hjelm skal minne oss på hvor vår tilhørighet ligger. Vi tilhører Jesus, Han døde og stod opp for oss. Vi er Guds barn. Frelsens hjelm gir oss trygghet om dette og beskyttelse. Bevissthet om hvilken familie vi tilhører skaper trygghet. Slik er det jo også i det naturlige livet vårt. Hvis vi ikke vet hvilken familie vi hører til skaper det forvirring.   

Akkurat som en vanlig hjelm så beskytter Frelsens hjelm hodet vårt. Den beskytter oss fra tanker som ikke er fra Gud, men fra fienden vår. Tanker om håpløshet, egoistiske og onde tanker. Tanker om at ikke noe vi gjør kommer til å lykkes vel. Tanker om at ingen liker oss. Tanker om at vi ikke er frelst. I Romerne 12, 2 kan vi lese: «Og bli ikke dannet lik denne verden, men bli forvandlet ved fornyelsen av deres sinn, så dere kan prøve hva som er den gode og velbehagelige og fullkomne Guds vilje». Vi kan ta de destruktive tankene som kommer og gi de til Jesus. Et ordtak sier: «Vi kan ikke stoppe fuglene å fly over hodene våre, men vi kan hindre dem fra å bygge reir». Med Jesu hjelp kan det også bli sant om alle de løgner som sendes vår vei.

For en soldat var hjelmen både til beskyttelse, men også et symbol på militær seier. Frelsen er at vi tilhører Guds familie, og at Jesus vant over den ytterste fienden. Han har seiret over djevelen og døden. Det er verdt et Halleluja!

I morgen kommer vi til å se mer på den siste delen av Guds fulle våpenrustning for oss – Åndens sverd, og også hvordan vi skal ta på oss den rustning Gud har for oss.

Gud velsigne deg nå når uka snart går mot sitt slutt

Kristina Uttgård

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Åndens sverd

    For de aller fleste har nå hverdagen sakte, men sikkert kommet tilbake. Sommerferien er av…
  • Troens skjold

    Har du noen gang kjent på frykt, mismodighet eller opplevd at fristelser kommer mot deg so…
  • Beredskapens sko

    I sommer var jeg og familien flere ganger på skogs og fjellturer. Det var egentlig en litt…
Last flere av Kristina Uttgård
  • Takk for nå!

    Dette er siste innlegg i årets sommerord. Vi vil takke alle våre flotte skribenter for god…
  • Trening og søtsaker

    «Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.» Romern…
  • Kall og frustrasjon

    “Dere har ikke utvalgt Meg, men Jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bær…
Last flere inn Sommerord 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…