Hjem Sommerord 2020 Beredskapens sko

Beredskapens sko

5 min lest
0
0
1,164

I sommer var jeg og familien flere ganger på skogs og fjellturer. Det var egentlig en litt ny erfaring for oss. En ting jeg var veldig glad for at vi hadde på oss var ordentlige fjellsko. Med disse på føttene kunne vi ta oss igjennom alt mulig av gjørme, myr og glatte steiner. Vi lærte oss alle å sette pris på ordentlige sko på beina. De skoene var laget for å tåle alt av utfordringer vi møtte på veien.

Sko er for å gå i, men vi går sjeldent uten et mål. Hvis vi ikke har et mål fremfor oss er det lett at vi går i sirkler eller blir sittende. I dag har vi kommet frem til den del av Guds våpenrustning som heter Beredskapens sko. I Efeserne 6, 15 kan vi lese: «og ombundet på føttene med den beredskap til kamp som fredens evangelium gir». En annen oversetting sier: « ..og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir».

Det er føttene som kommer nærmest jorden. Det er via dem vi kommer i kontakt med jorden og menneskene på den. Vi er ikke kalt til å kun sitte stille, nyte Guds velsignelser og alle de gode tingene vi kan få ut av menigheten eller det kristne felleskapet vi er en del av. Vi er alle kalt til å gå ut i verden og dele evangeliet, de gode nyhetene om Jesus til de som ennå ikke kjenner Ham. Det er ikke noe for bare evangelister og de som har en nådegave til å forkynne evangeliet. Dette er for oss alle. Metodene vi bruker kan være ulike men målet er likt – frelse for alle mennesker.

Jesus var sammen med tollere og syndere. Han elsker mennesker og var sammen med de med håp om å få dem inn i Guds rike. Når vi ikke lenger har noen ikke-troende kontakter rundt oss og ikke heller ønsker å ha det, bør vi tenke oss om. Når vi ikke lenger har sko på føttene, blir føttene våre fulle av sår og møkkete.

Jeg og familien min er veldig glad for at vi hadde ordentlige sko når vi var ute i ulent terreng. Det kan være at vi opplever at terrenget vi befinner oss i når vi vi forteller om Jesus er ulent, med gjørme og glatte steiner. Det er lett å skli, men med Beredskapens sko på føttene, med villighet og hjerte for andre menneskers frelse i fokus, blir vi stående og kan seire på dette område. De fleste som ikke kjenner Jesus kommer ikke til å banke på hjemme hos oss og be oss å fortelle dem om Jesus. Derfor må vi som det står i Mark. 16:15: «Gå (med Beredskapens sko på) ut i hele verden og forkynne evangeliet for alle mennesker».

I morgen kommer vi at se mer på Troens skjold.

Gud velsigne deg i dag i det som ligger foran deg, i Jesus namn!

Kristina Uttgård

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Åndens sverd

    For de aller fleste har nå hverdagen sakte, men sikkert kommet tilbake. Sommerferien er av…
  • Frelsens hjelm

    Nå nærmer det seg slutten av sommeren og de fleste har nå startet skole eller er tilbake i…
  • Troens skjold

    Har du noen gang kjent på frykt, mismodighet eller opplevd at fristelser kommer mot deg so…
Last flere av Kristina Uttgård
  • Takk for nå!

    Dette er siste innlegg i årets sommerord. Vi vil takke alle våre flotte skribenter for god…
  • Trening og søtsaker

    «Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.» Romern…
  • Kall og frustrasjon

    “Dere har ikke utvalgt Meg, men Jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bær…
Last flere inn Sommerord 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…