Hjem Sommerord 2020 Guds fulle rustning

Guds fulle rustning

6 min lest
0
0
1,524

Når jeg ble spurt om å skrive noen Sommerord i år, så var min første tanke at jeg kanskje skulle skrive noe om fred og trygghet, med tanke på den situasjon med Corona som hele verden befinner seg i, men jeg tror at Gud hadde andre planer. Efeserbrevet 6, 10-18 kom stadig tilbake til meg, og da er det vanskelig å ikke skrive om dette.

Versene handler om Guds rustning, som får meg til å tenke mer på våpen og krig enn fred og trygghet. Men det ene trenger ikke utelukke det andre… Ikke sant? I den verden vi i dag lever i med Corona, trusler om krig, umoral m,m, er det veldig aktuelt å minne oss på å daglig ta på Guds fulle rustning. For som vers 10-13 sier: «Til slutt, mine søsken, bli sterke i Herren og i Hans veldige kraft! Ta på dere Guds fulle rustning, så dere kan være i stand til å stå imot djevelens listige knep. For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdensherskerne i denne tidsalders mørke, mot ondskapens åndelige hærskarer i himmelrommet. Ta derfor Guds fulle rustning på, for at dere kan være i stand til å stå imot på den onde dag og bli stående etter å ha vunnet seier i alle ting.»

Det er oppmuntrende å lese Paulus ord om å bli sterke i Herren og i Hans veldige kraft. Det handler om Hans kraft, og ikke vår egen styrke. Det er rustningen fra Gud som er sterk, ikke jeg eller du som har den på oss. Det er ikke vår kraft, men Guds kraft gjennom oss. Det er godt å tenke på når vi føler oss svake. Paulus oppmuntrer oss til å ha Guds rustning på oss for at vi skal kunne stå imot djevelens listige knep. For ja, han er listig. Han er ekspert på å få ting som Bibelen kaller synd og fristelser til å se ut som noe fantastisk og flott, eller få oss til å føle oss mislykket. Guds rustning gjør at vi står, og at vi kan gjøre alt som trengs for å forbli stående. Vi kan avsløre det djevelen pønsker på.

Det er to ting som spesielt fanger øyet mitt i disse første versene. For det første er det vi som må ta på oss Guds rustning. Det er ingen annen som kan ta på oss rustningen. Du tenker ikke på at du selv må ta på deg klærne du vil ha på deg på morgenen. Det er en vane å stå opp og ta på deg klærne. Du bare gjør det og det er ikke vanlig å be noen ta på deg klærne, med mindre du er syk. Det andre er at vi skal ta på oss Guds fulle rustning. Det betyr hele rustningen, ikke bare den del av rustningen som kjennes mest komfortabel. En soldat i krig, løper ikke ut på stridsfeltet med bare en hjelm på hodet. Da går det ikke lenge før han blir drept av fienden eller tauet inn av sine egne for å få tilsnakk om å ta på seg den fulle rustningen sin.

Når vi ikke har hele rustningen på blir vi svake på enkelte områder av våre liv. Det vil fienden utnytte. På samme måte blir Kristi kropp også svak når deler av rustningen forminskes eller mangler. Hvordan rustningen kan tas på finner vi videre i verset, men la oss først gå igjennom rustningen bit for bit. I morgen skal vi høre mer om Sannhetens belte.

Ønsker deg en velsignet dag og uke i Jesu navn!

Kristina Uttgård

  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
Last flere relaterte artikkler
  • Åndens sverd

    For de aller fleste har nå hverdagen sakte, men sikkert kommet tilbake. Sommerferien er av…
  • Frelsens hjelm

    Nå nærmer det seg slutten av sommeren og de fleste har nå startet skole eller er tilbake i…
  • Troens skjold

    Har du noen gang kjent på frykt, mismodighet eller opplevd at fristelser kommer mot deg so…
Last flere av Kristina Uttgård
  • Takk for nå!

    Dette er siste innlegg i årets sommerord. Vi vil takke alle våre flotte skribenter for god…
  • Trening og søtsaker

    «Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.» Romern…
  • Kall og frustrasjon

    “Dere har ikke utvalgt Meg, men Jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bær…
Last flere inn Sommerord 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Bli med oss i bønn!

Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …