Hjem - Treet og grenene – 24. juli

Treet og grenene – 24. juli

3 min lest
0
0
479

Du vil bli løst fra mye strev om du oppdager hva Jesus mente med bildet av seg selv som treet og du som en gren. Jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, han bærer mye frukt, men uten meg kan dere intet gjøre. (Joh. 15,5) Hvilke anstrengelser må en gren gjøre for å bære frukt? Ingen. Det eneste den har å gjøre er å bli i organisk forbindelse med stammen. Det er det samme med deg.

Det eneste du trenger å gjøre for å bære Åndens frukt er å bli værende i Jesus. Feste blikket på ham, søke ham, takke og be til ham. Da er du en gren som er i forbindelse med stammen. Og da bærer du frukt. Ikke som en følge av dine anstrengelser, men som en følge at du er i Kristus. Er ikke det befriende? Samtidig er dette et fint bilde på menigheten. Intet tre har bare en gren. Sammen med de andre grenene utgjør du et tre. Dette bilde på menigheten understreker betydningen av den nære forbindelse med Jesus. Ja, uten Jesus kan vi intet gjøre. Vi kan være aktive, uten å utrette noe. Treet bærer frukt. Det gir ly. Det er en levende organisme. En gren uten forbindelse med stammen visner og dør. Slik er det i det naturlige og slik er det i det åndelige.

Det er stor nåde fra Gud at du er en gren på Kristi tre: du som var en vill oljekvist, er blitt podet inn blant grenene og har fått det i sevjen fra roten. (Rom.11,l7) Det er ingen selvfølge at du får være en slik gren. Ta det heller ikke som noen selvfølge. Takk og pris Gud for det ved å bli værende som en levende gren.

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…