Hjem - Bli det du er! – 23. juli

Bli det du er! – 23. juli

3 min lest
0
0
661

Mennesket er den mest fantastiske skapningen som fins. Et lite spedbarn er ynkelig og hjelpeløst, men i seg har det muligheten til å bli et voksent, modent menneske med alt hva det innebærer. Det har altså et enormt potensiale i seg.   Bare det får tid, næring, stimulans og masse kjærlighet, vil det folde seg ut i all sin prakt. Den som er født på ny er født til liv i Kristus. Det har muligheten i seg til å bli et Kristus-menneske. Dessverre er det mange som ikke har oppdaget dette og få som har vokst inn i det.

Paulus er fortvilet over den mangel på åndelig vekst han er vitne til i menighetene: Etter så lang tid burde dere selv være lærere; men dere trenger noen som på ny kan lære dere de første og grunnleggende ting i Guds ord. Dere må ha melk, og ikke fast føde. For den som får melk, mangler innsikt i budskapet om rettferdighet,  han er umoden (Hebr.5,12-13) Fortvil allikevel ikke. Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus. (Rom. 8, 1)

Det er helt greit at du befinner deg på det sted du er nå i din åndelige vekst. Men det er ikke greit at du slår deg til ro med å være der. Bli det du er i Kristus! I Kristus er du en ny skapning, du er fri, du er løst, helbredet, sterk, frimodig og åndsfylt. Om dette ikke fullt ut samsvarer med din erfaring i hverdagen, så vet du nå at dette er noe du har som du kan vokse inn i. Du har det i kraft av forsoningen. Jesus tilveiebrakte det for deg da han døde på korset. Da fikk du eiendomsretten til alt det Kristus har. Faren sa til ham: “Min sønn! Du er alltid hos meg, og alt mitt er ditt”. (Luk. 15,3 1) Dette skal bli mer enn ord for deg. 

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…