Hjem - Hvem eier ditt hjerte? – 9. juli

Hvem eier ditt hjerte? – 9. juli

3 min lest
0
0
496

Når Gud ser ned på jorden, hva er han da på utkikk etter? Er det de flotteste kirker eller de mest imponerende prosjekter? Nei, faktisk ikke. Det er noe ganske annet han ser etter. For Herrens øyne farer over hele jorden, så han med sin makt kan hjelpe dem som helhjertet holder seg til ham. (2.Krøn. 16,9) Hjerter som er helt med ham, det er hva Gud ønsker seg. Så, hvem eier ditt hjerte? Vi skal hjelpe deg å svare på det spørsmålet.

For det første: Hvor er din skatt? For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være. (Matt.6,21) Det du kjæler og pleier, det du stadig vender tilbake til, der er din skatt. Det kan være mange ting og det trenger ikke være noe galt i å glede seg over eiendom. Men når tingene fortrenger Gud bør, det lyse en varsellampe.

Et annet mål på hvor mye plass Gud har i ditt hjerte, er ditt forhold til å gi.   Det siste som blir omvendt hos oss er nemlig lommeboka. Er du en raus giver? Klør du etter å gi når det er et behov som melder seg? Gir du med glede? Ja, da er du grepet av det rette sinnelag. Finn ut hvordan du har det med deg selv på dette området. For husk: Der det er hjerterom, er der også gaverom!

Et tredje kjennetegn: Den som elsker Gud, vil også elske det Gud elsker og hate det Gud hater. Er det noe du vil gjemme unna for Gud? Har du et rom som Gud ikke får komme inn på? Enn om du befinner deg inne på det rommet den dagen Jesus kommer igjen? La Herren fa adgang til alle rom i ditt liv og rense deg fra alt som stenger ham ute. Kunne du ha kommet så mye lenger? Ikke strev. Hvil i hans nærhet. Åpne ditt hjerte for Ham.

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vær tålmodig og sterk! – 31. juli

Er du klar over at du som kristen har tilgang på krefter som kan løfte og bære deg igjenno…