Hjem Aktuelt Uke 4 – Hva kan Guds ord betyr for oss?

Uke 4 – Hva kan Guds ord betyr for oss?

8 min lest
0
1
618

Om jeg er ute å går, og det både er bekmørkt og fare for å møte på en snegle – som jeg dermed ikke ser, og derfor kanskje risikerer å tråkke på – da er jeg faktisk hysterisk nok til å lyse opp hvert eneste skritt jeg tar, med mobillommelykten. For en ekkel følelse det må være å tråkke på en stor, tjukk og slimete snegle! Lykten som lyser opp snegler, mørke og ulendt terreng i livet, heter Guds ord. Bibelen, om du vil.

Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti (Salme 119,105).

Noen ganger fungerer lykten slik at vi kan unngå vanskeligheter og ubehageligheter. Bibelen inneholder så mange gode råd om hvordan vi kan leve mest mulig meningsfylte liv. Bibelen gir veiledning og visdom, og den hjelper oss til å ta gode valg. Det betyr imidlertid ikke at alle dager vil være like gode. Vi bor i denne verden, og her skjer det kjipe ting. Og i de stundene er det helt avgjørende, i alle fall for min innstilling, å gå til Guds ord for innsikt, kraft og håp. Jeg opplever ofte at jeg er bekymret for det ene og det andre, helt til jeg minner meg selv på hva Gud har lovt i sitt ord. Like viktig er det selvsagt å søke Guds rike først, også på de lette dagene.

Gud har blåst sitt liv inn i Skriften. Og når jeg plukker opp Bibelen og leser, så opplever jeg gang på gang at det er akkurat som den hellige Ånd blåser på de små glørne av tro som finnes i hjertet mitt, slik at de blusser opp, og blir til en ild som brenner; og kan brenne for andre.  Min oppgave er ikke å brenne for Gud – min oppgave er å eksponere meg for Ham, for hans ord og nærvær – så gir han flamme, han gir vekst, og han skaper tro.

Jeg har lest en god del bøker, og veldig mange av dem har inspirert meg mye. Men ingen av dem har påvirket livet mitt så dypt og på så mange måter som det Bibelen har gjort. Først og fremst ga Bibelen meg svar på hvordan jeg kunne få kontakt med Gud. Hovedpersonen i Bibelen er selvsagt den treenige Gud, men jammen handler boka mye om deg og meg også. Skaperen av universet sin dypeste lengsel er, tross alt, nærhet til sine barn. Han setter oss så høyt.

Vi kan hele tiden få se mer av hvem Gud er og hvem han har skapt oss til å være. Det blir vi aldri ferdige med. Bibelen blir aldri utlest, så la oss være sultne på å oppdage mer! Gjennom det som er igjen av denne fastetiden vil jeg gi derfor gi deg to konkrete utfordringer, som har vært til stor hjelp og velsignelse for meg den siste tiden.

  1. Prøv å bruke overkommelige 1 % av døgnet ditt hver dag, på å søke Gud gjennom å lese Bibelen og be. 1 % av 24 timer er ca. 15 minutter. (Bruk gjerne mer, selvfølgelig!)
  2. Finn din tid på døgnet. For meg var det en befrielse da jeg sluttet å sammenligne meg med når og hvordan andre brukte tid med Gud, eller hvordan jeg gjorde det før. For tiden klarer jeg faktisk ikke å sette meg ned en halvtime om morgenen med Guds ord og en varm kopp te. Min tid har blitt når jeg triller tur med yngstemann når hun skal sove. Da kommer jeg meg ut og vekk fra distraksjoner (les: husarbeid som aldri tar slutt og jeg alltid føler jeg bør gjøre) og kan ha Bibelen på lydbok eller høre bibelundervisning på podcast. Hvordan, og når er din tid i den livssituasjonen du er i akkurat nå?

Håper du tar utfordringen, og god fastetid videre!

Hilsen Silje Dammann

UKENS BØNN

INNOVER: Be Gud vise deg hvordan du kan finne tid i din hverdag til å bli utrustet av han gjennom Guds ord, Bibelen. Be han legge en lengsel i deg til å lese, studere og bli mer kjent med Ham.

UTOVER: Det at du kan lese bibelen fritt i ditt eget hjem er virkelig en velsignelse, men det er mange land der ute hvor dette er ulovlig og farlig. Be for Åpne Dører og det fantastiske arbeidet det gjør. Be for de som er ute i feltet og risikerer livet sitt for at andre skal få lese og oppleve Guds ord.

  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Silje Dammann
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

‘Søndag før Pinse

Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…