Hjem Spørsmål og svar Er det håp for meg?

Er det håp for meg?

8 min lest
0
0
406

Illustrasjon 18052004073739257

Spørsmål:

Jeg har en tendens til å hele tiden tenke at Gud kan bare tilgi meg for ditt og datt senere, så kan jeg bare synde og gjøre akkurat som jeg vil. Husker jeg var på fest i julen og da var det ei jente som spurte om jeg var kristen fordi jeg har et bibelvers tatovert på armen, og jeg tenkte å svare at jeg tok de for lenge siden og at jeg er annerledes nå, men hva jeg sa var noe som «ja, litt» da hun spurte om jeg var kristen. Jeg ville ikke at folk skulle se mine kristne tatoveringer. Jeg følte meg borte fra Gud og jeg ville bare blende inn med de ikke kristne. Jeg har bare følt at alt jeg har trodd på er vanskelig, slitsomt og kjedelig. Følt at jeg vet sannheten i hjertet mitt men allikevel skulle ønske det var noe annet enn kristendommen som var veien. Har også hatt tanker som «skulle ønske jeg møtte Jesus senere i livet og ble frelst senere. Det her er så kjedelig og slitsomt, og jeg vil kose meg i verden» .. Jeg har aldri sluttet å tro på Jesus og jeg vet Han er den eneste muligheten for frelse, men jeg har ikke følt Hans nærvær på lenge og heller ikke levd nært med Han. Leste at spott mot Den Hellige Ånd var å forkaste Jesus, og ikke ta imot det Han har gjort på korset. Hva betyr spott mot Den Hellige Ånd? Hvordan kan jeg være sikker på at jeg ikke har gjort dette? Hvordan kan jeg vite at jeg ikke har gjort det som står fra Hebreerne 6:4 og utover? Har jeg spottet Den Hellige Ånd? Jeg har jo levd uten å tilbringe tid med Han og levd i synd og hatt et hardt hjerte for Han og ikke villet omvende meg. Jeg skjelver mye og er redd. Jeg er redd for å ha mistet frelsen for evig og jeg redd for helvete. Men jeg må ha et ærlig svar på det her, så har jeg spottet Den Hellige Ånd?

Hilsen Ellen


Svar:

Hei Ellen!

Det du skriver i dette og i tidligere brev du har sendt oss, viser at du ikke har syndet mot Den hellige Ånd. Den hellige Ånds oppgave er å virke gjennom Guds ord og kalle oss til omvendelse og tro på Jesus som vår frelser. Gud er tålmodig og kan kalle mange ganger og over lang tid. Men det går an å stå imot Guds kall så lenge at en forherder seg i forhold til Gud og hans ord. Da er en kommet inn i synd mot Den hellige Ånd. Men er en kommet dit, er en også likegyldig overfor Gud og hans kall, og en er ikke opptatt med å få sin sak med Gud i orden. Der er ikke du med ditt inderlige ønske om få det rett med Gud og leve etter hans vilje.

Samtidig forteller du at du har merket motstand og motvilje mot å bekjenne deg som kristen og leve etter Guds vilje. Det er fordi du og vi alle har en syndig natur som står Gud og hans vilje med oss imot. Derfor vil det hele tiden være en kamp mellom vår syndige natur og det nye livet vi ved Ånden har fått i troen på Jesus. Se Gal 5,16-25! Men så lenge vi tror på Jesus og vil følge ham, vil vi få tilgivelse for synder selv om vi stadig faller. Det du trenger hjelp til er å si et klart ja til Jesus og hans vilje, og dermed få en trygg tro og visshet om at du skal få høre ham til også når du merker at det er noe som vil trekke deg bort fra samfunnet med ham.

Ut fra det du har skrevet, er det tydelig at du trenger hjelp til å komme til rette med alt det du strir med. Da kan det hjelpe å snakke med en moden og erfaren kristen. Har du noen på ditt hjemsted som du kan få hjelp til det med, så bruk den anledningen. Vet du ikke om noen, kan vi prøve å hjelpe deg. Det kan skje ved at du klikker deg inn der det står ”Om oss”, og der finner e-postadressen til administrasjonen for Jesusnet.no. Da kan vi få vite hvor du bor og prøve å hjelp deg med å finne en som kan samtale med deg om det du trenger hjelp til.

Vennlig hilsen
Anfin


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Tidligere generalsekretær i NKSS, Indremisjonsselskapet og Normisjon, prest og forfatter.

 • http://www.godisreal.today/wp-content/uploads/2014/05/pictures-jesus-cross.jpg

  Hva er synd?

  Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…
 • hender jord10

  Født på nytt – Hva er det?

  Hva vil det si å bli født på nytt? Hva skal til og når har en visshet om at en er født på …
 • truelove apple

  Vil Gud tilgi selvmord?

  Spørsmål: Finnes det tilgivelse for mennesker som begår selvmord? Kvinne Svar: Hei Kvinne …
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Hva er synd?

Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…