Hjem Spørsmål og svar Født på nytt – Hva er det?

Født på nytt – Hva er det?

11 min lest
0
0
298

fugl barnHva vil det si å bli født på nytt? Hva skal til og når har en visshet om at en er født på nytt? En forutsetning for å komme inn i himmelen? Døpt i den hellige ånd og ild. + Tungetale. Er dette en forutsetning for himmelen?

Egil


Hei Egil

Så mange spennende spørsmål du har! Vi begynner med det å bli født på nytt og hva som skal til for å bli dette. Det å bli født på nytt er en forvandling som skjer på innsiden av deg. Det er noe som bare Guds Ånd kan gjøre. Det er ikke noe som du må prestere eller gjøre for å få lov til å bli født på nytt. Ingen religiøse ideer, seremonier, filosofiske ideer eller gode gjerninger kan gjøre at du blir født på nytt. Ikke helle om du leser Bibelen så og så lenge, eller ber så og så mye gjør at du blir født på nytt. Alle de tingene kan ikke få Gud til å elske deg mer enn Han allerede gjør. Det å bli født på nytt er noe som Guds Ånd gjør i deg i det øyeblikk du velger å tro på Jesus, at Han er Guds sønn, att han døde på korset for deg og at Han oppsto for at du skulle ha et evig liv og for alltid få være sammen med Ham. Det er en gave som gis fra Gud til deg og til alle som velger å tro på Jesus. Dette kalles nåde. I Romerbrevet 10:9 står:» For hvis du bekjenner med din munn at Jesus er Herre, og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, skal du bli frelst».

I Åpenbaringen 3:20 leser vi også :»Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg». I det øyeblikk vi åpner hjertets dør og sier ja til Jesus, blir vi født på nytt og Guds barn.

På utsiden kanskje du ser ut som du alltid gjort, men på innsiden bor nå Guds Ånd. Guds Ånd vil hjelpe deg å tenke Guds tanker, velge å gjøre det som Gud ser er best for deg og de som er rundt deg. Det handler om en relasjon der du inviteres til å bli mer og mer kjent med Jesus. Vi går kanskje ikke rundt å samtaler med Ham hele tiden med Han er der bestandig, uansett hva vi føler. Når vi har invitert Jesus inn, lover Han at Han aldri vil forlate oss.

Du spør om når en har visshet om at en er født på nytt. I det øyeblikk du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og tror i ditt hjerte at han ble oppreist fra det døde, blir du frelst=født på nytt. Men følelsene sier kanskje ikke alltid at du er det. Derfor er det bra å vite at Guds Ord, Bibelen ikke skifter sånn som dine og mine følelser gjør. Guds Ord sier at du er frelst, det kan du stole på. Dine følelser kan svinge og er ikke å stole på. En dag når du kanskje syns du fått til å lese i Bibelen eller gått på et møte i kirken eller føler at Gud er nær deg, så er det lett å tro at «nå kjenner jeg meg riktig født på nytt, så nå er jeg vel det». Men du er født på nytt direkte når du første gang sier ditt ja til Jesus. Følelser kommer og følelser går, men Guds Ord står støtt igjennom alt. Jo mer du lærer Gud å kjenne, gjennom å lese i Bibelen, bruke tid i bønn, og er sammen med andre kristne i en menighet, så kommer din tro å vokse. Når troen vokser blir du også mer trygg på at du er Guds barn og født på nytt.

På ditt spørsmål om det å bli født på nytt er en forutsetning for å komme inn i himmelen, så er det bare et enkelt svar på det: Ja, det er en forutsetning. Gud har gitt oss en fri vilje. Hvis vi ikke ønsket å ha kontakt med Ham i dette jordelivet, skal vi få slippe det også etter døden. Han dømmer ingen til å ikke komme til himmelen, det er våre egne liv som dømmer oss, når vi velger bort Ham i våre liv. I himmelen er det bare Guds rettferdighet, hans fullkomne rene kjærlighet som er. Hvordan kan et menneske med alle sine brister komme inn? Er det virkelig mulig? Ja det er det, men bare gjennom Jesus, gjennom å tro på Ham og bekjenne Ham som Herre i ditt liv. Han er nøkkelen til det evige liv.

Du spør om et menneske må være døpt i Den Hellige Ånd og ild + tale i tunger for å komme til himmelen. Svaret er nei. Det å «bli døpt i Den Hellige Ånd», eller «fylt av Den Hellige Ånd»er noe som er åpent for alle troende og som anbefales varmt men det er ingen forutsetning for himmelen. Den Hellige Ånd er med deg fra den dagen du ble en kristen. Så vil Han gjerne få gi deg en ekstra utrustning med det Bibelen kaller nådegaver. Det er noe du kan be til Gud om å få og også få oppdage hvilke nådegaver som er dine og hvordan de kan brukes til menighetens oppbyggelse. En av de gavene er tungetalen.

Du har veldig fine spørsmål. Kanskje har du allerede gått en Alphakurs, men hvis ikke kan jeg virkelig anbefale deg å høre med de lokale menighetene der du bor om noen har en Alphakurs på gang. I en slik kan du få mulighet å lære deg mer om kristen tro. Du kan også finne mange gode svar på ting du lurer på i boken «Livsviktige spørsmål», av Nicky Gumbel. Gud velsigne deg!

Hilsen
Kristina Uttgård


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • http://agapeher.com/wp-content/uploads/2015/08/christians-in-pakistan-prayers.jpg

  Hva er Helvete?

  Spørsmål: Hørte mye om Helvete da jeg var ung. Nå hører jeg aldri om det. Er det mulig at …
 • Tomas tvileren

  Jeg er sliten i mitt kristenliv

  Spørsmål: Hei. Jeg sliter i mitt kristenliv. I starten av mitt kristenliv var det masse gl…
 • Illustrasjon 18052004073739257

  Er det håp for meg?

  Spørsmål: Jeg har en tendens til å hele tiden tenke at Gud kan bare tilgi meg for ditt og …
Last flere relaterte artikkler
 • 20629006_1239631382833089_489116979_o

  Å gi slipp på bekymringer

  Har du tenkt på hvor lett det er å gå rundt å bære på bekymringer av alle de slag. Det er …
 • 20616077_1239641192832108_130225943_o

  En lykt for min fot

  Ukens bibelvers finner vi i Salme 119:105 : «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på …
 • 20524188_10155430335845928_1296232947_o

  70 x 7

  Min yngste datter lurte en dag på hva som skjer når man tilgitt en person 70×7 ganger…
Last flere av Kristina Uttgård
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Hva er Helvete?

Spørsmål: Hørte mye om Helvete da jeg var ung. Nå hører jeg aldri om det. Er det mulig at …