Hjem Spørsmål og svar Alt til Guds ære

Alt til Guds ære

6 min lest
0
0
564

Spørsmål:
Illustrasjon Langfredag 3 1269677578

Hvis ikke onani er synd, hvordan kan det være til Guds ære: Men enten dere nå spiser eller drikker, eller hva dere gjør, gjør ALT til Guds ære! (1. Korinter 10:31). Hva menes med dette verset? Og jeg vil vel ikke si at å se på TV, spille dataspill etc er til Guds ære. Betyr dette at det er synd da? Og han sier ALT så da må alt du gjør være til Guds ære.

Tobias

 


Svar:

Hei Tobias!

Det verset du siterer fra 1.Kor, står i en bestemt sammenheng. Les derfor hele kapitlet fra vers 23 til 33! Paulus er opptatt av at en ikke skal binde samvittigheten til alle slags menneskelige regler og bud. I troen på Jesus og i lydighet mot ham, er vi satt fri fra alt slikt. Det som Guds ord klart omtaler som synd, skal vi holde oss borte fra. I tillegg til det skal vi være opptatt av hva som tjener til det gode, som bygger opp og ikke river ned. Og så skal vi ta hensyn til andre. Dersom det vi gjør og som er greit for oss, fører til at andre kommer i fristelser som de ikke takler, skal vi avstå fra det. Paulus gir et eksempel som var aktuelt for kristne på hans tid: Dersom en blir invitert til måltid og servert kjøtt, trenger en ikke bry seg om dette er blitt brukt i hedenske offerhandlinger eller ikke. Kjøtt er kjøtt. Men dersom det blir opplyst at dette er offerkjøtt, skal en ikke spise det, for da kan det oppfattes som at en som kristen aksepterer slike offerhandlinger. Dermed kan bli skyldig i at noen svake sjeler dras tilbake til hedenskapet igjen.

Å leve til Guds ære er å leve i lyset, der en er lydig mot Guds ord og er opptatt med det som er godt og som bygger opp. Det gjelder også det som hører med til helt daglige ting både i arbeid og fritid. Slik sett kan både det å se på TV og spille dataspill, høre med i et liv til Guds ære. Da blir det spørsmål om hva en ser på TV og hvor mye tid en bruker på dataspill. Her har vi frihet under ansvar, slik Paulus skriver om det i dette avsnittet fra Bibelen. Du nevner også onani i denne sammenhengen. Det er ikke omtalt i Bibelen som synd, men det er grunn til å vurdere dette i lys av Paulus sitt poeng her. Det blir lett en uvane som ikke er av det gode når det gjelder et godt og sunt forhold til seksualitet. Her gjelder vel det som står i vers 23 om at en har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode.

Det viktigste er at vi lever åpent for Gud med vårt liv, der vi takker for alle muligheter livet gir, ber om tilgivelse når en synder og er opptatt med at det som vi gjør og bruker tid på, er godt og fører til noe godt både for oss selv og andre.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • http://www.godisreal.today/wp-content/uploads/2014/05/pictures-jesus-cross.jpg

  Hva er synd?

  Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…
 • http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

  Kjæreste med en som ikke tror?

  Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…
 • Anfin Skaaheim

  Kan de som ikke tror på Gud også være gode?

  Spørsmål: Kommer gode egenskaper i mennesker som ikke tror på Jesus fra Han? For eksempel,…
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
 • Hvordan leve som kristen

  Hei. Takk for fin side. Tok imot Jesus for snart to år siden. Etter år med spillavhengighe…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Hva er synd?

Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…