Hjem Spørsmål og svar Kjæreste med en som ikke tror?

Kjæreste med en som ikke tror?

4 min lest
0
0
2,883
http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

Spørsmål:

Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en ikke kristen? Jeg er selv troende, men min kjæreste er ikke det. Jeg er så glad i han og har ikke lyst til å gjøre det slutt. Er jeg fremdeles frelst ved å forsette forholdet?

Forelsket

http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg
Bilde fra http://hdwallpaperbackgrounds.net

Svar:

Hei forelsket!

Nei, det er i og for seg ikke synd for deg som kristen å være i et forhold med en som ikke er kristen. Spørsmålet om forholdet er syndig eller ikke, handler om hvordan dere er sammen i  forhold til Bibelens syn på samliv. Du er glad i han du er sammen med og du har ikke lyst til å gjøre det slutt. Det betyr at du vil dette skal være et varig forhold og føre til ekteskap. Dersom du vil gå inn i et livslangt forhold til en som ikke er kristen, er det viktig at dere snakker grundig gjennom hva slags utfordringer dette vil gi dere. Dere vil få utfordinger når det gjelder livsstil, omgangskrets, prioriteringer, bruk at tid og penger, hva dere vil engasjere dere i utenom hjemmet og hvodan dere skal oppdra eventuelle barn. Jeg mener ikke at dette er utfordringer dere ikke kan takle på en god måte. Det er bare viktig at dere har tenkt gjennom dette på forhånd og har snakket om hvordan dere vil takle det.

Ikke minst er det viktig for deg å snakke med din kjæreste om hva det vil innebære for deg å leve som en kristen når det gjelder tilhørighet til en menighet eller et annet kristent felleskap, og når det gjelder å gi eventuelle barn kristen oppdragelse. Det kan gå bra dersom dere respekterer hverandre og gir hverandre frihet til å fylle livet med det dere ønsker. Her er det viktig for deg at din kjæreste er positiv til at du er en kristen og respekterer din tro. Så kan du be om og håpe at han også vil bli en kristen, slik at dere kan dele det viktigste i livet. Det kan skje uten at det skal være et press på han i forholdet deres.

For deg blir det viktgi at du uansett holder fast på din tro, får tilhøre et kristent felleskap og henter kraft og trygghet i Guds ord og bønn. Slik kan du få formidle det beste du har til beste både for din kjæreste og din familie.

Vennlig hilsen
Anfin


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • https://www.godisreal.today/wp-content/uploads/2014/05/pictures-jesus-cross.jpg

    Hva er synd?

    Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…
  • Er det håp for meg?

    Spørsmål: Jeg har en tendens til å hele tiden tenke at Gud kan bare tilgi meg for ditt og …
  • Er jeg velkommen tilbake?

    Spørsmål: Hei! Jeg sendte inn et spørsmål her for ca 3 uker siden, eller noe sånn. Men har…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Hva er synd?

Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…