Hjem Spørsmål og svar Hva gjør kristendom til en nådereligion?

Hva gjør kristendom til en nådereligion?

3 min lest
0
1
8,066

Hva innebærer det at kristendommen kan kalles en nådereligion? Hva vil det si at kristen skapertro og naturvitenskap har forskjellige kompetanseområder?
Anine


Hei Anine

At noen kaller kristendommen en nådereligion, handler om at det er ikke våre gjerninger eller offer som skal hjelpe oss nærmere Gud, slik det er i andre religioner. I vår tro handler det ikke om hva vi gjør for Gud, men hva Gud har gjort og gjør for oss. Vi får nåde og tilgivelse for alt galt som vi ikke klarer å la være å gjøre. Og vi får det gratis – av nåde.

ForgivenAt kristen skapertro og naturvitenskap har forskjellige kompetanseområder, høres ut som noe en skolebok ville sagt. Tar du for eksempel skapelsesberetningene i Bibelen, er målene til disse å si at det er Gud som har skapt verden. Naturvitenskapen kommer fra kirken slik som all skolevesen og universiteter. Og brukes naturvitenskapen til å utforske Guds fantastiske skaperverk er dette en vakker vitenskap. Her lærer vi hvordan skaperverket fungerer og er satt sammen. Den finner ut skaperverkets iboende kraft til å formere og utvikle seg. Den spør hvordan alt dette kan ha blitt til og for hvor lenge siden.

Noen har også brukt denne vitenskapen til å sette Gud som skaper på sidelinjen. Da brukes den galt, og du kan si at den går ut over sitt kompetanseområde. For å klare å sette Gud på sidelinjen, har naturvitenskapen gått bort fra observerende vitenskap til å konstruere ikke etterprøvbare teorier som man trenger en likedan religiøs tro på for å få det til å gå opp.

Slik kan du si at den kristne skapertro kan si noe om hvem som står bak skaperverket, mens naturvitenskapen kan si noe om selve det observerbare skaperverket. Samarbeider disse blir det vakkert, går de over i hverandres kompetanseområde blir det rot.

Hilsen
Helge Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Skaperverket

    Allerede før jeg gikk til sengs i går bestemte jeg meg for å ta en ekstra hviledag i padle…
Last flere relaterte artikkler
  • Jeg kommer snart

    Se, jeg kommer snart, og lønnen jeg vil gi, har jeg med meg. (Åp 22,12) Alt det gode Johan…
  • Ny himmel og jord

    Og jeg så en ny himmel og en ny jord. (Åp 21,1) Alt har en begynnelse og slutt. Slik er vi…
  • Bryllup

    Salige er de som er innbudt til Lammets bryllupsmåltid. (Åp 19,9) Noen ganger får Johannes…
Last flere av Helge Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Skaperverket

Allerede før jeg gikk til sengs i går bestemte jeg meg for å ta en ekstra hviledag i padle…