Hjem Spørsmål og svar Hva gjør kristendom til en nådereligion?

Hva gjør kristendom til en nådereligion?

3 min lest
0
0
955

Hva innebærer det at kristendommen kan kalles en nådereligion? Hva vil det si at kristen skapertro og naturvitenskap har forskjellige kompetanseområder?
Anine


Hei Anine

At noen kaller kristendommen en nådereligion, handler om at det er ikke våre gjerninger eller offer som skal hjelpe oss nærmere Gud, slik det er i andre religioner. I vår tro handler det ikke om hva vi gjør for Gud, men hva Gud har gjort og gjør for oss. Vi får nåde og tilgivelse for alt galt som vi ikke klarer å la være å gjøre. Og vi får det gratis – av nåde.

ForgivenAt kristen skapertro og naturvitenskap har forskjellige kompetanseområder, høres ut som noe en skolebok ville sagt. Tar du for eksempel skapelsesberetningene i Bibelen, er målene til disse å si at det er Gud som har skapt verden. Naturvitenskapen kommer fra kirken slik som all skolevesen og universiteter. Og brukes naturvitenskapen til å utforske Guds fantastiske skaperverk er dette en vakker vitenskap. Her lærer vi hvordan skaperverket fungerer og er satt sammen. Den finner ut skaperverkets iboende kraft til å formere og utvikle seg. Den spør hvordan alt dette kan ha blitt til og for hvor lenge siden.

Noen har også brukt denne vitenskapen til å sette Gud som skaper på sidelinjen. Da brukes den galt, og du kan si at den går ut over sitt kompetanseområde. For å klare å sette Gud på sidelinjen, har naturvitenskapen gått bort fra observerende vitenskap til å konstruere ikke etterprøvbare teorier som man trenger en likedan religiøs tro på for å få det til å gå opp.

Slik kan du si at den kristne skapertro kan si noe om hvem som står bak skaperverket, mens naturvitenskapen kan si noe om selve det observerbare skaperverket. Samarbeider disse blir det vakkert, går de over i hverandres kompetanseområde blir det rot.

Hilsen
Helge Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
 • 7sans

  7.sans

  I ferien er det kanskje nettopp 7.sansen som legges på hylla. Det var i hvert fall det vi …
 • 6sans

  Den 6 sans

  «Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser.» (Hebr 11,1) …
 • duftenavsommer800

  Duften av sommer

  2 Kor 2,14: «Men Gud være takk, som i Kristus alltid fører oss fram i triumftok og g…
Last flere av Helge Skaaheim
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
 • Hvordan leve som kristen

  Hei. Takk for fin side. Tok imot Jesus for snart to år siden. Etter år med spillavhengighe…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *