Hjem Spørsmål og svar Er dinosaurer nevnt i Bibelen?

Er dinosaurer nevnt i Bibelen?

6 min lest
0
0
515

Jeg er kristen og nysgjerrig på hvorfor dinosaurene ikke er nevnt i bibelen? Hvordan skal jeg forklare /hva skal jeg si om jeg får spørsmål om dette fra en som ikke tror?

Takk for Jesusnett, kjempefint med denne siden og deres programmer på Visjon Norge.

Kvinne 32 år

 


Hei Kvinne.

Tusen takk for ditt spørsmål. Så fint å høre at du synes vår nettside og våre programmer på Visjon Norge er fine. Jeg håper at du fortsetter å følge oss både på nett og på TV.

Jeg må innrømme at jeg dessverre ikke har 100% riktig svar på det du spør. Samtidig lurer jeg på om det er noen i det hele tatt som har et svar på det? En ting er helt sikkert og det er at store reptiler (dinosaurer) fantes på jorden. Men det finnes mange ulike teorier på hvor dinosaurene kommer fra og hvordan de ble borte. Til og med blant kristne er det ulike teorier.

Her er det jeg tror: I bibelen er det nevnt mange dyr, men langt ifra alle dyr. I 1. Mosebok 1, 24 står det ”alle slags levende skapninger: fe, kryp og ville dyr av alle slag!». I følge naturhistorisk museum så er ”reptiler, også kalt krypdyr, gruppen som omfatter øgler, slanger, skilpadder, krokodiller, dinosaurer og deres utdødde og nålevende slektninger”. Så når det står ”kryp” i bibelen kan det også være de store reptilene? På den tiden da bibelen ble skrevet brukte man ikke ordet ”dinosaur”. Ordet ble definert av en engelsk paleontolog Richard Owen på 1800 tallet. Men bibelen beskriver et par skapninger hvor noen forskere mener at beskrivelsen ligner en dinosaur (Job 40,15 for eksempel).

Som du allerede vet har menneskene før syndeflommen levd i mange hundre år. De ble virkelig veldig gamle. Derfor lurer jeg på om forholdene for mennesker og dyr på jorden har vært veldig annerledes enn det er i dag? Siden menneskene ble så gamle er det, etter min mening, god grunn til å tro at dyrene levde lengre og med tiden vokste seg store, slik dinosaurer var. Skilpadder som regnes som nålevende slektninger av store reptiler kan være gode eksempler på det. Noen skilpaddearter kan leve opptil 180 år og bli veldig store til og med i dag. Det sies at det finnes historisk bevis på sameksistens av mennesker og dinosaurer, men ingenting er 100% sikkert. Og hvordan de døde ut er det heller ikke helt sikkert. Mest sannsynligvis døde de ut rett etter flommen.
Bibelen er dessverre ikke en moderne vitenskapsbok som gir en beskrivelse av dinosaurenes tid. Vi har heller ikke alltid svar på alt. Men budskapet i bibelen er at Gud er skaperen og han har skapt absolutt alt. Det er det jeg velger å tro på. Og jeg tror på at Jesus ga sitt liv for å gi meg mitt, samme hva teorien om dinosaurer er.
Jeg håper ikke at svaret mitt forvirrer deg helt, men er litt til hjelp. Og når den dag kommer der vi står ansikt til ansikt med Gud kan vi spørre han selv.

Mvh Khaliun Undrakh


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • photo-02-07-2015-00-51-34

  2. søndag i fastetiden.

  1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…
 • be-deg-igjennom-fasten

  «Be deg igjennom Fasten» – Uke 2

  «Hva betyr bønn?» – Betraktning av Kristina Uttgård Har du noen gang opp…
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Khaliun Undrakh Lid
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

2. søndag i fastetiden.

1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…