Hjem Spørsmål og svar Kan jeg bli kristen?

Kan jeg bli kristen?

7 min lest
0
0
1,199

Spørsmål:

Hei.Jesus - åpne armer

Jeg en ung og fra et buddhistisk land. Mine venner der advarte meg mot kristendommen, det mine landsmenn gjøre i Norge og. Det gjorde meg spørrende.  Kom i et hus, tror dere kaller det kirke. Forsto ikke mye, men sangen var det fint å høre på. Ville spøre om kristendommen, men ingen hilse på meg. Jeg mistet motet da, men da jeg søkte etter Jesus på internett, kom jeg til denne siden og så at jeg kan stille spørsmål til dere. Skjønner at dere ikke svarer på alt, men kanskje det viktige? Kan jeg bli  kristen? Kan en være buddhist og kristen? Mediterer dere?
Vet dere om noen som kan lære meg om kristendommen?


Spørrende.


Svar:

Hei Spørrende!

Det er fint at du som har en buddhistisk bakgrunn, vil lære om kristendom. Det at dine landsmenn advarer deg, har gjort deg spørrende og interessert i å finne ut hva kristen tro går ut på. Jeg håper at du kan få den hjelpen du trenger til å si ja til å tro på Jesus og følge ham. Det var leit at ingen snakket til deg da du oppsøkte en kirke. Siden du var ny der, burde selvsagt noen ha tatt kontakt og ønsket deg velkommen. Det er lett å forstå at du da mistet motet, men det er flott at du ikke har gitt opp og har fortsatt å søke. Slik fant du altså frem til vår nettside.
Selvsagt kan du bli en kristen om du ønsker det. Da trenger du hjelp til å forstå hva kristen tro går ut på, og til å komme inn i et godt kristent fellesskap. Nå vet ikke vi hva du heter og hvor du bor. Derfor får du selv prøve å finne ut hvordan du kan få hjelp ved å kontakt presten eller en annen leder i en kirke i nærheten. En mulighet er også at du kontakter en organisasjon som heter KIA Norge, som betyr Kristent interkulturelt Arbeid. De har hovedkontoret i Stavanger, men også kontor i flere andre byer. De kan kanskje hjelpe deg til å få kontakt med noen å snakke med på det stedet der du bor. Får du ikke dette til, kan du sende en ny melding tilbake til oss, der du oppgir navn, e-postadresse og bosted. Så får vi se om vi kan formidle kontakt med noen som kan hjelpe deg.

Du spør om en kan være buddhist og kristen samtidig. Når du får lære mer om kristen tro, vil du nok forstå at det ikke er mulig. Det er tale om to svært forskjellige religioner, både i synet på det guddommelige og på hva en skal tro og dermed ha tillit til i livet. Vi tror på en allmektig og kjærlig Gud som har skapt alle ting og som vil vi skal leve i samfunn med ham. Gud har åpenbart seg i Jesus Kristus. Han sonet straffen for våre synder en gang for alle ved å dø på korset, og han stod opp fra de døde og lever evig. Derfor kan han gi oss tilgivelse for synder og evig liv. Og dette gir han oss ikke ut fra vår innsats eller religiøse prestasjoner, men av nåde alene ut fra sin kjærlighet til oss. Ved å tro på Jesus og lyde hans ord, har vi alt vi trenger for å ha et rett forhold til Gud.

Du spør også om vi mediterer. Ja, det er det mange kristne som gjør, men det har et annet innhold enn i buddhismen. Her handler det om å konsentrere seg om bestemte ord i Bibelen ved stillhet og bønn. Ellers har vi mange forskjellige former for fellesskap, der det bibelske budskap blir forkynt og der en en opptatt med å vise andre den kjærlighet Gud har vist oss.

Så håper jeg du får den hjelp du trenger til å lære hva kristendom er og til å komme til tro på Jesus som din Frelser og Herre!
Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Hvordan går jeg frem?

    Spørsmål: Hei! Jeg er på vei til å bli kristen. Synes det er veldig vanskelig å kjenne det…
  • 4. søndag i påsketiden

    Johannes 14, 1-14: ”La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  I min …
  • NÅR AVKRISTNING TRUER

    Sist lørdag kunne vi i samme avis lese referater fra Oslo Symposium som kjemper mot avkris…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Hvordan går jeg frem?

Spørsmål: Hei! Jeg er på vei til å bli kristen. Synes det er veldig vanskelig å kjenne det…