Hjem Spørsmål og svar Hva er omvendelse?

Hva er omvendelse?

4 min lest
0
0
1,596

Spørsmål:
Helbredet

Var i syden med noen kamerater. Der forvilla vi oss inn i en sjømannskirke. Der talte presten om at Gud kaller til omvendelse. Har litt greie på kristendom for jeg er jo konfirmert men det presten sa var ganske ukjent for meg. Kan dere fortelle meg hva det betyr.

Kamerat


Svar:

Hei Kamerat!

Det er et sentralt spørsmål du stiller! Det sjømannspresten sa om Guds kall til omvendelse var ukjent for deg, selv om du er konfirmert og har litt greie på kristendom. Nå vet ikke jeg hva presten sa om omvendelse, men her er Bibelen klar og lett å forstå. Omvendelse er den reaksjon Gud vil vi skal ha på evangeliet om frelse ved tro på Jesus. Det betyr at vi vender oss til ham, sier ja til å tro på Jesus og tar imot det han gir ved tilgivelse for synd og evig liv. Selve ordet omvendelse betyr egentlig sinnsforandring og det å gi livet en ny retning. Det handler om å vende seg om når evangeliet forkynnes til frelse, slik at en tar imot det Gud vil gi: tilgivelse for synd og evig liv.

Det innebærer at en erkjenner at en trenger det Jesus kan gi og sier ja til å tro på ham og leve etter hans vilje. Da Jesus kom og forkynte frelse gjennom det han sa og gjorde, oppfordrer han oss slik: Vend om og tro på evangeliet! Mark 1,15. Og da Jesus ga disiplene etter oppstandelsen misjonsoppdraget, sa han at omvendelse og syndenes forlatelse skal forkynnes for alle folkeslag Luk 24,45-47.

Du er konfirmert. Det betyr at du har bekreftet det som skjedde ved din dåp. Ved dåpen fikk du del i samfunn med Gud. Ved konfirmasjonen ble du utfordret til å si ja til å tro på Jesus og følge ham. Gjorde du det, ble du omvendt. Nå er det stadig mye som vil trekke oss bort fra Gud og troen på Jesus, og vi vender oss lett andre veien. Da er det viktig at noen formidler kall til å vende om igjen. Det var vel det sjømannspresten ville utfordre til. Så da håper jeg at både du og kameratene dine som forvillet seg inn i en sjømannskirke (!), ønsker å si et klart ja til Jesus og til å følge ham. Da er dere omvendt. Så er det å håpe at dere ikke vender dere bort fra Jesus. Og skjer det, kan en igjen av Gud kalles til omvendelse og et fornyet ja til ham.

Mvh
Anfin


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Er det nok å være døpt

    Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
  • https://christiancliparts.net/clips/images/i09025.jpg

    Er det noen vei tilbake for meg?

    Spørsmål: Er blitt en gammel mann. I min ungdom var jeg med på bedehuset hjemme. Var i mus…
  • Hvilken verdi har dåpen?

    Spørsmål: Hei. Vi er en gruppe unge som samles av og til for samtale / diskusjon. Diskuter…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Er det nok å være døpt

Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…