Hjem Søndagskommentar 5 Søndag i treenighetstiden

5 Søndag i treenighetstiden

7 min lest
0
0
160

5 søndag i treenighetstiden – 10.07.22

Matt 18,12-18

Bilde av Hannah Suddaby

Hva mener dere? Dersom en mann har hundre sauer og én av dem går seg vill, lar han ikke da de nittini være igjen i fjellet og går og leter etter den som er kommet på avveier? Og skulle han finne den – sannelig, jeg sier dere: Da gleder han seg mer over denne ene enn over de nittini som ikke har gått seg vill. Slik vil heller ikke deres Far i himmelen at en eneste av disse små skal gå tapt. Dersom din bror gjør en synd *mot deg•, så gå til ham og still ham til ansvar på tomannshånd. Hvis han hører på deg, har du vunnet din bror. Men hvis han ikke hører, skal du ta med deg en eller to andre, for etter to eller tre vitners utsagn skal enhver sak være avgjort. Hvis han ikke hører på dem heller, skal du si det til menigheten. Men hvis han ikke engang vil høre på menigheten, skal han være som en hedning eller toller for deg.
    Sannelig, jeg sier dere: Alt dere binder på jorden, skal være bundet i himmelen, og alt dere løser på jorden, skal være løst i himmelen.

Det er et bilde fra søndagsskolen der Jesus bærer sauen som var kommet bort. Det er en illustrasjon på kjærligheten til den ene som var kommet bort, men nå er funnet igjen.

Jeg husker en ferie der et av våre barn plutselig ble borte for oss. Det var mye folk og lett å bli borte for en liten barnekropp. Vi ble redd, og sprang rundt og lette, samtidig som vi skulle passe på de to andre barna. Det var som alt stoppet opp, og kun dette ene var viktig. Og jeg husker lettelsen og gleden når vi fant han.

Mange av Guds barn har gått seg vill, og kommet bort fra hyrdingen. Noen har vokst opp og aldri hørt om Jesus, noen har hørt om Jesus, men vil ikke ha noe med han å gjøre, og noen har vokst opp med Jesus, men så ble verdens fristelser mer spennende, og så ble Jesus byttet ut.

I dagens tekst taler Jesus om å stille til ansvar den som har gjort synd. Det betyr ikke at vi skal gå rundt å fordømme våre medmennesker, men rettlede. Det er og stor forskjell på om det er en kristen bror som har kommet på avveie, eller en som har valgt å leve borte fra Gud. Som kristne brødre og søstre skal vi rettlede hverandre med kjærlighet. Fra tid til annen kan noen hver av oss stille oss i en situasjon der vi kan komme på kant med troen. Da er det viktig med gode medkristne som kan veilede oss og tale oss til rette.

Det som holder alt sammen her er og som er selve drivkraften, er kjærligheten. Guds kjærlighet til sine barn som han ønsker bare det beste for. Vi er alle skapt av Gud og ved Guds vilje, og ved Jesus så ønsker han å lete opp og finne alle som lever borte fra ham, og han har valgt ut deg og meg til å være med på dette arbeidet. Vi har blitt tildelt dette, vi som selv har blitt innlemmet i den kristne menighet skal være med å dele ut Jesu kjærlighet til våre medmennesker slik at de som lever borte fra Gud kan komme tilbake til hans kjærlighet. Så er det stor glede hver gang en som har gått seg vill finner veien tilbake til verdens frelser Jesus Kristus.

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…