Hjem Søndagskommentar 3 søndag i treenighetstiden

3 søndag i treenighetstiden

5 min lest
0
0
182

3 søndag i treenighetstiden – 26.06.22

Bilde av Seth Doyle

Mark 10,13-16

De bar små barn til ham for at han skulle røre ved dem, men disiplene viste dem bort. Da Jesus så det, ble han sint og sa til dem: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem. Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.» Og han tok dem inn til seg, la hendene på dem og velsignet dem.

Dagens tekst må vel være en av de mest kjente tekstene. Alle som har vært i den Norske Kirke i forbindelse med dåp, har hørt denne teksten. Det er en tekst som rommer en utrolig dybde. – det handler om å komme til Jesus. Hvem er verdig til det? Hvor mye må vi utrette for å være klar til å komme til Jesus?

Disiplene fikk daglig se Jesu kjærlighet. De fikk se mennesker som ble satt fri, som ble løst fra både onde ånder og sykdommer, og ikke minst, de fikk se mennesker bli satt fri fra det som bandt dem til denne verden. De fikk se at veien til Jesus var åpen for alle. Men likevel er det noe de ikke har skjønt. Når Jesus sier alle, så betyr ikke det bare de som er voksen, nei det gjelder alle. Det er jo ikke bare de voksne som er skapt i Guds bilde, det ville jo for øvrig bli veldig merkelig. Nei det gjelder Alle. Og Jesus presiserer til og med at barna er spesielt velkommen. Ikke for at de er barn og har en fortrinnsrett til Jesus, men akkurat for at de er barn og har et åpent sinn som ikke har nådd å bli tilsmusset etter mange års vandring i denne verden. Jesus går videre og sier at alle må ta imot Guds rike som et lite barn, og ikke som en voksen. Det betyr å ta imot med et barns tillit og ikke med en voksen skepsis. Det betyr at når vi tar imot Jesus så velger vi at Han skal ha førsteplassen i våre liv, og da må vi legge av alle alle disse tingene som binder oss.

Jesu møte med mennesker er og en god lærdom for oss. For akkurat det at vi er voksne mennesker har gjort at vi har lært mye gjennom livet, noe som fort kan skape fordommer mot andre mennesker. Kanskje sier vi at vi ikke har det, men velger likevel å styre unna enkelte. Men Jesu lære er å vise kjærlighet overfor alle mennesker, for alle mennesker er skapt i Guds bilde og har en plass hjemme hos Ham.

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…