Hjem Søndagskommentar 2 Påskedag – Har du sett Jesus?

2 Påskedag – Har du sett Jesus?

6 min lest
0
0
460

2 Påskedag – 18.04.22

Joh 20,11-18

Bilde av Pisit Heng

Men Maria sto like utenfor graven og gråt. Gråtende bøyde hun seg fram og så inn i graven. Da fikk hun se to hvitkledde engler sitte der Jesu kropp hadde ligget, en ved hodet og en ved føttene. «Hvorfor gråter du, kvinne?» spurte de. Hun svarte: «De har tatt Herren min bort, og jeg vet ikke hvor de har lagt ham.» I det samme snudde hun seg og så Jesus stå der, men hun skjønte ikke at det var han. «Hvorfor gråter du, kvinne?» spør Jesus. «Hvem leter du etter?» Hun trodde at det var gartneren, og sa til ham: «Herre, hvis du har tatt ham bort, så si meg hvor du har lagt ham, så skal jeg ta ham med meg.» «Maria», sa Jesus. Da snudde hun seg og sa til ham på hebraisk: «Rabbuni» – det betyr mester. Jesus sier til henne: «Rør meg ikke, for jeg har ennå ikke steget opp til Far. Men gå til mine brødre og si til dem at jeg stiger opp til ham som er min Far og Far for dere, min Gud og deres Gud.»
    Da gikk Maria Magdalena av sted og sa til disiplene: «Jeg har sett Herren!» Og hun fortalte hva han hadde sagt til henne.

Har du sett Jesus?

Vi feirer Jul, og feirer et barn som blir født. Vi feirer Påske, og barnet har blitt voksen, og blir henrettet på korset. Dermed er det slutt, inntil advent og vi pånytt kan begynne å feire barnet. For mange så er det ikke mer enn det. Men det er jo bare begynnelsen. Det er jo først etter Jesu død det virkelig tar til, idet Jesus overvinner dødens krefter og står opp på den tredje dagen.

I en sang:

Du ser kanskje Jesus, som barnet i krybben, og hyrder på marken og vismenn på kne. Med stjerner som stråler og engler som synger, gir stemningsfull glede, og budskap om fred.

Du ser kanskje Jesus som lærer og mester, en fengende leder, et stort ideal, som gav oss et nytt bud, et bud om å dele, vi andre skal tjene, og ikke oss selv

Du ser kanskje Jesus som den Gud har sendt oss, til hjelp for hver sykdom og lidelse svær, Og det er vår visshet at Jesus vil høre, og svare i rett tid på bønner vi ber

Så kommer refrenget:

Men har du sett Jesus som lider på korset, som soner for din skyld, som lindrer din nød. Og har du sett Jesus, som står opp av graven, gir håp om et nytt liv, og seier over død.

Og her er selve essensen. Jesus er ikke lenger i graven. Maria så Ham ikke, trodde det var gartneren. Selv om Jesus hadde sagt han skulle stå opp fra de døde så var det for overveldende. Jeg hadde nok reagert som Maria. Hvor er han – hvor har du gjort av han?

Så var det Jesus som sto der foran Maria, På samme måte står han foran deg og meg i dag, men ser vi han? Eller er vi så opptatt av alle andre viktige ting at vi ikke ser?

Akkurat i dag står han foran deg og meg som den oppståtte frelser som gav sitt liv for våre synder, og han står med sine utstrakte armer mot deg og meg og ber oss legge av alt som er tungt og vanskelig, som hindrer oss å se Ham, og komme inn i hans kjærlige favn.

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…