Til Gud

3 min lest
0
0
256

Er du blant dem som nyter båtlivet om sommeren? Salte bølger og blått hav, svaberg og måkeskrik. Ordentlig idyll. Men så vet vi også at havet kan være hardt og brutalt. For en kontrast.

På skipet som la ut fra Jaffa på vei til Tarsis med Jona om bord, var det nok lite som minte om norsk skjærgårdsidyll, i alle fall ikke da Gud sendte en storm. Jeg elsker denne historien om Guds nåde og allmakt.

Jona ble hivd over bord slik at stormen ikke skulle rive skipet i fillebiter. Han ble løftet opp og kastet ned på dypet av det nådeløse havet. Han ble kastet i døden. Men over umulige og nådeløse omstendigheter hersker en god, allmektig og nådig Gud. Herren sendte en stor fisk for å sluke Jona. I fisken var Jona i tre dager og tre netter mens han ba og lovpriste fra Salmene, og omvendte seg.

Jona er nok i godt selskap både blant Bibelens personer og oss andre når det gjelder å gjemme seg eller sovne når det beste hadde vært å søke til Gud. Det er så lett å blir grepet av fordømmelse og frykt når ting blir vanskelige eller vi har dummet oss ut.

Jesus verken flyktet eller sovnet fra oppdraget sitt. Han var livredd og hadde det tøffere enn vi noen sinne vil få det. Men i dyp fortrolighet og visshet om hvor høyt elsket og etterlengtet han var av sin gode Pappa, søkte Jesus til Gud. Han stolte på sin Far, og hadde glede i å gjøre hans vilje. Uansett hva det måtte koste.

Som Jona, ble Jesus også løftet opp. Så fór han ned til dypet, til dødsriket, og han lå i graven i tre dager. Og det var jo akkurat det Jesus døde og ble oppreist for: At vi, i ham, frimodig og uten fordømmelse, kan få komme til Gud med hele livet vårt.

Vennlig hilsen

Silje Dammann

  • Pinseaften

    Pinseaften – 18.05.2024 Joh 7,37-39 På den siste dagen i høytiden, den store festdag…
  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Silje Dammann
  • Det er godt å samles

    Nå som jeg skriver årets siste sommerord har vi kjørt tre dager i bil, lange dager og jeg …
  • Naturens spisskammers

    Fra jeg var liten av har jeg hatt stor fantasi. Bibelfortellingene med manna fra himmelen,…
  • Gode påminnelser for hverdagen

    Denne morgenen ligger det en tynn tåke over åsen der jeg er og jeg får en følelse av høst.…
Last flere inn Sommerord 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Pinseaften

Pinseaften – 18.05.2024 Joh 7,37-39 På den siste dagen i høytiden, den store festdag…