Hjem Søndagskommentar 20. Søndag i teenighetstiden

20. Søndag i teenighetstiden

6 min lest
0
0
158

 

20150607_0163Joh 11,1-5

En mann som het Lasarus, var blitt syk. Han var fra Betania, landsbyen der Maria og hennes søster Marta bodde.  Det var Maria som salvet Herren med fin salve og tørket føttene hans med håret sitt. Lasarus, som lå syk, var hennes bror.  Søstrene sendte bud til Jesus og sa: «Herre, han som du er så glad i, er syk.»  Da Jesus fikk høre det, sa han: «Denne sykdommen fører ikke til døden, men er til Guds ære. For ved den skal Guds Sønn bli herliggjort.»  Jesus var glad i Marta og hennes søster og Lasarus.

 

Det nære vennskap er en velsignelse fra Gud.  Å ha Jesus som venn og frelser betyr ikke at livet blir enkelt og greit. Men det betyr å ha en som er til stede i alt også når vi ikke ser det.  Vi kan sende bud på Jesus slik søstrene til Lasarus gjorde. Bønnens vei er åpen 24 timer i døgnet! Alle som tror på Jesus har denne adgangen. Joh 1,12 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.»

 

Barn har fri adgang til gode foreldre.  Vår gode himmelske far er mer interessert i oss enn noen jordisk far. Gode foreldre gir barna de de trenger, ikke alltid det de ønsker. Jesus visste hva som hadde skjedd med Lasarus. Han vil bruke det som skjedde med Lasarus til å åpenbare sin herlighet. Det visste ikke Marta og Maria på dette tidspunkt. Hos dem var det krise som skulle ende med tragedie (død), før Jesus grep synlig inn.

 

Jesus var glad i Marta, Maria og Lasarus. Det er Jesus sitt forhold til mennesket som demonstreres i relasjonen til disse som bodde i Betania.  Jesus bryr seg og tar del i sorger og nederlag. Vi kan senere i beretningen lese at Jesus gråt.  Han var nærværende i deres sorg!

 

Vi kan få lov til å ta del i Marias rop til Jesus; Joh 11,32b «Herre, hadde du vært her, ville ikke broren min vært død.».  Det som oppleves meningsløst skal vi få si til Jesus, han tåler det!  Vi skal si det som det er til Jesus, vedkjenne oss det vi strever med. Jesus er den klageinstans som alltid lytter og kjenner forholdene best, ja bedre enn oss selv.

 

Det å eie Guds nåde og vennskap gir ingen garanti mot prøvelser. Men det innebærer at det er en som går med oss gjennom prøvelsene. Det kan Jesus gjøre fordi han er prøvet i alt Hebr 4,15 «For vi har ikke en øversteprest som ikke kan lide med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd.»

 

Vår sykdom kan føre til legemlig død, men der Jesu seier over døden blir tatt imot i tro der blir hans seier vår seier, evig liv i samfunn med den for alltid oppstandne Herre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • photo-02-07-2015-00-51-34

  2. søndag i fastetiden.

  1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…
 • be-deg-igjennom-fasten

  «Be deg igjennom Fasten» – Uke 2

  «Hva betyr bønn?» – Betraktning av Kristina Uttgård Har du noen gang opp…
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
Last flere relaterte artikkler
 • mann-ber1

  19. Søndag i treenighetstiden

  Luk 20,45-21,4 Mens alt folket hørte på, sa han til disiplene:  «Ta dere i vare for …
 • hvitsten1

  2. søndag i påsketiden.

  Joh 21,1-14 Siden åpenbarte Jesus seg enda en gang for disiplene ved Tiberiassjøen. Det gi…
 • natur-vann6

  2. Påskedag

  Luk 24,13-35 Samme dag var to disipler på vei til en landsby som heter Emmaus, seksti stad…
Last flere av Egil Karlsen
 • photo-02-07-2015-00-51-34

  2. søndag i fastetiden.

  1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…
 • something-1-of-1

  1. søndag i fastetiden

  Matt 16,21-23 Fra da av begynte Jesus Kristus å gjøre det klart for disiplene sine at han …
 • 29102010476

  Fastelavenssøndag

  Joh 12,20-33    Det var noen grekere blant dem som var kommet for å tilbe under høytiden. …
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

2. søndag i fastetiden.

1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…