Hjem Søndagskommentar 15. Søndag i trenighetstiden – Grunnvollen vi bygger på.

15. Søndag i trenighetstiden – Grunnvollen vi bygger på.

4 min lest
0
0
180

hus-vinter-sykkel1Matteus 7, 24-28

 Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell.  Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det var bygd på fjell.
  Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør det de sier, ligner en uforstandig mann som bygde huset sitt på sand.  Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort.»
  Da Jesus hadde fullført denne talen, var folket slått av undring over hans lære,

 

Det er viktig å bygge husene våre på sikker grunn og ut fra godkjente regler og prinsipper. Det ser vi ikke minst når stormene raser langs kysten, eller når et jordskjelv rammer utsatte steder.

Siste del av Bergprekenen handler om å være trygg på at også livet er bygd på en sikker grunnvoll. Det avgjørende spørsmål for Jesus er om vi er villige til å gjøre etter Guds vilje.

Det holder ikke med å vise til gode og mektige gjerninger den dagen stormvarselet lyder. Jesus advarer mot å tro at en kan oppnå fordeler gjennom religiøse aktiviteter. Jesus lar oss ikke være i tvil om hvem som blir stående når dommen faller. Det er ikke de selvsikre som synes at de mestrer alt eller som kan vise til sterke opplevelser og gode gjerninger. Det er derimot de ydmyke av hjertet, som innrømmer at man kommer til kort i det å følge Jesus, og som kjenner på egen utilstrekkelighet og avhengighet av Jesus. De skal få erfare Jesu egne ord: «Salige er de som er fattige i seg selv, for himmelriket er deres.» Matt. 5,3.

Framtidsutsiktene er ikke lyse for den som har bygget sitt liv på sviktende fundament, og som har latt seg friste og lede av falske profeter. Dagen da alt vårt eget bryter sammen, fins det en fjellgrunn, et fotfeste, en trygghet som aldri svikter. Klippegrunnen er Jesus Kristus og hans fullkomne frelsesverk.

Den som hører Jesu ord og gjør etter dem, blir sammenlignet med en klok mann som bygger sitt hus på fjellgrunn. «Ingen kan legge en annen grunnvoll enn den som alt er lagt, Jesus Kristus.» I. Kor. 3,11.

«Den grunn hvorpå jeg bygger, er Kristus og hans død; i Kristi korses skygger forsvinner all min nød. Der har jeg funnet livet, selv er jeg intet verd; hva Jesus meg har givet, gjør meg for Gud så kjær.» Paul Gerhardt

 

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Gjerdi
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i åpenbaringstiden.

Joh 4,4-26 Han måtte reise gjennom Samaria, og der kom han til en by som het Sykar, like v…