Hjem Vitnesbyrd Gud snudde livet opp ned

Gud snudde livet opp ned

5 min lest
3
0
846
14087229_10154350440750928_244482205_o

Eirik Albertsen (23) hadde dårlig selvbilde. Narkotika, løgner, tjuveri og ran hørte nærmest til dagens orden. Helt til Gud kom inn i bildet.

Fem måneder gammel flyttet Eirik og familien fra Lørenskog til Kongsberg. Mor og far ville ikke at barna skulle vokse opp nær Oslo. Kongsberg var tryggere, mente de. Men ungdomstida ble etter hvert alt annet enn typisk trygg og idyllisk. Rus førte til kriminalitet, og livet var ikke lenger av det kontrollerbare slaget.

Opp eller ned. For noen år siden, på en heisatur til Nederland, opplevde Eirik en stemme som han mente måtte være fra himmelen.
– Valget er ditt. Opp eller ned, sa stemmen. Også kameraten min hørte stemmen. For min del stod det klart for meg: Nå må jeg slutte, og så må jeg bli kristen. Men Jesus hadde jeg ikke noe forhold til, annet enn at jeg så på ham som en magiker forut for sin tid. Jeg søkte litt i astrologi og ulike religioner. I den tida stod jeg ofte på verandaen hjemme og prata med meg selv, forteller Eirik.

Skolen om kjærlighet. – Mamma ringte sosialkontoret i Kongsberg kommune, og de kontaktet Dokka gård ikke langt unna- et kristent behandlingssted for folk med rusproblemer. Etter en del fram og tilbake fordi det egentlig var fullt på Dokka, gikk det i orden med plass. Gleden var stor over at han blant annet traff en jevnaldrende beboer der. Endelig var veien tilbake begynt.
Andaktene på Dokka var en del av morgenrutinen. De handlet mye om Jesus og hans kjærlighet til oss mennesker.
– Jeg var med på en del møter, og kjente snart at det var min tur til å ta imot Jesus som Frelser.

Tok imot Jesus. – På et møte i en av menighetene i Kongsberg ba predikanten meg gå hjem og lese Romerne 10, vers 9 og 10. Det handler om å bekjenne med sin munn og tro i sitt hjerte, så skal du bli frelst. Det ble jeg rett og slett litt irritert over, så jeg tok meg en tur ut på trappa for å røyke. Der og da var det i grunnen kameraten som fikk hjelpe meg til Jesus, for, som han sa det: «Hvis du tror det i hjertet ditt …og bekjenner det med munnen din …ja, da er det vel kanskje rett og slett greit, da…».
To glade gutter toget inn i møtelokalet igjen, og der tar predikanten tak i dem og sier:
– Dere er neste generasjons evangelister. Dere skal få være med å be med mange mennesker til frelse. På en betingelse, sa han, at dere holder dere nær til Jesus.

Gjenreist selvbilde. Dette ble starten på det nye livet for Eirik. Han fikk arbeidet seg videre på Dokka. Det blei mange samtaler med sosionomen, og han forteller at mye har handlet om å få gjenreist et positivt selvbilde. Som 23-åring har han fått orden i livet. Utfordringene er der fortsatt, men med nytt fundament og ny kurs lyser Eirik av godt mot og håp for framtida.

Biografisk informasjon om Arne Eide ikke funnet

 • lys1

  Jesus, sønn av…

  Hei. Slektstavla fra Abraham til Jesus som består av 42 slektsledd. Jeg forstå ikke at den…
 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Arne Eide
Last flere inn Vitnesbyrd

3 Kommentarer

 1. Rebecca

  20. mai 2015 på 11:59

  Min Jesus lever i dag, takk og lov! <3

  Svar

 2. Torill Born

  13. september 2014 på 21:04

  Elsker å være på møter med andre kristne. Det er så mye åndelig kjærlighet som virker å være helt fremmed i det sekulære samfunnet. Takk og lov
  Til Jesus

  Svar

 3. Kine R. Vigdal

  17. mars 2012 på 09:53

  Fantastisk oppmuntrande å lese 🙂 Det gjev håp for at mennesker eg ber for kan møte Jesus og bli totalt nye frå innersida og ut 🙂 Halleluja!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Jesus, sønn av…

Hei. Slektstavla fra Abraham til Jesus som består av 42 slektsledd. Jeg forstå ikke at den…