Hjem Spørsmål og svar Hvorfor blir ikke alle friske som vi ber for?

Hvorfor blir ikke alle friske som vi ber for?

5 min lest
0
1
2,727
https://christiancliparts.net/clips/images/i09025.jpg
Bilde fra http://christiancliparts.net

Spørsmål:

Hei! Hvorfor er det sånn at ikke alle blir frisk når en ber for de? Om vi har fått tatt del i den samme Ånd som Jesus hadde, så burde vel alle som vi ber for bli frisk? Har det noe med hvor sterk tro vi har, eller troen til de vi ber for?

Gutt

 


Svar:

Hei Gutt!

Dersom alle vi ber for, blir friske, kunne vi jo utrydde all sykdom! Men vi lever i syndefallets verden der det vil være lidelse, sykdom og død så lenge den består. Heller ikke Jesus helbredet alle, selv om det i Matt 8,16, Matt 12,15 og Matt. 19,2 står at han helbredet alle på noen av de stedene han var. Når Jesus helbredet noen, beskriver evangeliene det som tegn på hvem han er Matt 16,1; Joh 3,2, 4,53-54. Dette skulle vise at han kom fra Gud og er den som ved sin seier over synd og død, en dag skal komme igjen og opprette det himmelske rike, der det ikke skal være synd, sykdom, lidelse og død.

Slik skal vi få tenke om dette i dag også. Jesus er blant oss ved Ånden og kan virke både til helbredelse og tro. Heller ikke i dag blir alle som det bes for, helbredet. Men når det skjer, skal det være et tegn på at Gud er virksom ved sin Ånd. Når det ikke skjer, skal det lære oss at det er Gud som bestemmer hva han gjør, og det er bare han som vet hva som er det beste for oss. Derfor er det mange som ikke blir helbredet når det blir bedt for dem, men som likevel opplever Guds nærvær og trøst gjennom forbønn. Det handler om å ha en tro som ikke er tro på helbredelse, men på ham som kan helbrede. Svaret på en slik bønn er det bare Gud som bestemmer.

Du spør om det beror på hvor sterk tro den har som ber, eller den vi ber for. Nei, svar på bønn om helbredelse er ikke avhengig av styrken på vår tro. Var det slik, ville det være vår trosprestasjon som bestemte bønnesvaret, og ikke Guds vilje. Når det er tale om tro hos dem som blir helbredet, er det ikke tale om styrken i troen, men om den tro som gjør at en kommer til Jesus med sin bønn Matt 9,22; Apg 14,9. Jesus taler bare på ett sted om stor tro, men det er ikke fordi troens styrke er avgjørende, slik det fortelles i Matt 15,21-28. Jesus bare roser den samaritanske kvinnen for hennes ydmyke tillit til ham.

Ja, vi skal be for hverandre, både om helbredelse og annet vi trenger å komme til Jesus med. Så får vi ha tillit til at Gud vet best, og at vi uansett skal få regne med hans omsorg og kjærlighet.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…