Hjem Søndagskommentar 15.søndag i treenighetstiden

15.søndag i treenighetstiden

4 min lest
0
0
2,155

Luk.10.38-42Marta og Maria03

Da de dro videre, kom han til en landsby der en kvinne som het Marta, tok imot ham *i huset sitt.•  Hun hadde en søster som het Maria, og Maria satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord.  Men Marta var travelt opptatt med alt som skulle stelles i stand. Hun kom bort til dem og sa: «Herre, bryr du deg ikke om at min søster lar meg gjøre alt arbeidet alene? Si til henne at hun skal hjelpe meg.»  Men Herren svarte henne: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting.  Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»

 

Marta og Maria får besøk av Jesus. Hva er mer naturlig at de steller i stand et måltid-et festmåltid. MESTEREN var kommet på besøk. Søstrene tar imot Jesus på ulik vis. Jesus har mye på hjertet. Maria sitter og lytter. Marta  forbereder måltidet og blir etterhvert irritert på sin søster.”Herre, bryr du deg ikke om at min søster lar meg gjøre alt arbeidet alene? Si til henne at hun skal hjelpe meg.”

Istedet for å be Maria om å trå til, taler Jesus om den gode del. Den gode del som er helt nødvendig.

Vi trenger alle hver dag  hjelp til det som Jesus sier er nødvendig.

Hvordan skal Guds Ord bli en naturlig del for oss hver dag?

 

Den naturlige og beste plan i mitt daglige trosliv er: Bibelselskapets bibelleseplan-et bibelord for hver dag. Noen dager et bibelavsnitt, andre dager noen få vers. De setter troen i bevegelse, bønnen i bevegelse- gir kraft til hverdagens mange gjøremål. Vår kirke trenger. engasjerte og handlende mennesker- mennesker som tar i et tak. Disse menneskene må  ha et lyttende hjerte. Guds ord må være en naturlig del av deres engasjement. Bibelselskapets bibelleseplan vil være til stor hjelp.”Et er nødvendig”.Jesus kritiserte ikke Marta.

De trengte alle mat og drikke- også Jesus. Jesus hadde imidlertid et viktig budskap å komme med som gjaldt for hverdagen og LIVET. Vi trenger alle stillhet og ro inn for Jesus Det er en indre nødvendighet.

Skal vi være den aktive Marte, må vi lære oss til å være den lyttende Maria. Vi trenger å lese og ta imot Guds Ord i vår travle hverdag.

Lykke til!

Last flere relaterte artikkler
  • 9. søndag i treenighetstiden

    9. søndag i treenighetstiden – 30.07.23 Matt 11,28-30 Kom til meg, alle dere som str…
  • Langfredag

    Mark. 14.26 -15.37 Da de hadde sunget lovsangen, gikk de ut mot Oljeberget.  Jesus sa til …
  • Skjærtorsdag

    Joh. 13.1-15 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da ha…
Last flere av Odd Kristoffersen
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …