Hjem Søndagskommentar 6. søndag i påsketiden – Det er makt i de foldede hender

6. søndag i påsketiden – Det er makt i de foldede hender

5 min lest
0
0
4,256

Matt 7,7-12Illustrasjon 18052004073739257

 Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for.

Eller hvem av dere vil gi sønnen sin en stein når han ber om brød, eller gi ham en orm når han ber om en fisk? Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da deres Far i himmelen gi gode gaver til dem som ber ham! Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene.

 

For en del år siden var det en popgruppe som laget en parodi på Trygve Bjerkreims kjente sang og skrev: «Det er makt i de fjollete hender». De syntes sikkert dette var veldig morsomt, men klarte heldigvis ikke å ta livet av Bjerkreims sang. Og de hadde et poeng. For sett utenfra av dem som ikke tror på Gud og ikke ber, må det jo fortone seg fjollete å kneppe hendene sammen og vende seg til Gud i bønn.

 

For den som har møtt Gud, er det motsatt. Det finnes neppe noe mer meningsfullt enn det å be. Har Gud makten og er han vår gode Far, hva er da mer naturlig enn å vende seg til ham med det som ligger oss på hjerte? Og i kraft av Jesu død og oppstandelse er det vårt privilegium å få lov å be. Her i Bergprekenen innbyr Jesus oss til å benytte oss av denne muligheten: «Be, så skal dere få».

 

Bønn er ikke en plikt eller et krav. Bønn er en gave og en livsform. Som ung kristen leste jeg i 1 Tess 5,17: «Be uavbrutt», og ble helt andpusten. Hvordan kunne det være mulig? Men etter hvert som jeg oppdaget bønnen som Guds gave til meg, ble det en stadig samtale med min himmelske Far om smått og stort, takk og bønn i alle situasjoner.

 

Jesu død på korset betyr for den som vil ta imot det syndenes tilgivelse og barnekår hos Gud. Og barnekåret utfolder seg i bønn. Her skal du få lov å lete og finne, banke på og få lukket opp til Guds velsignelse og daglige omsorg. Din Far i himmelen lengter etter å dele sin rikdom med deg. Ikke slik at du alltid får alt du peker på. Hvilken god far på jorden gir barnet sitt det som han vet vil skade det? Men han er lydhør for barnets henvendelse. Hvor mye mer er da ikke din himmelske Far lydhør for deg? Det er sagt at bønn er troens åndedrett. Som du uavlatelig puster, skal du få lov til uavlatelig å snakke med din himmelske Far.

 

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 19. søndag i treenighetstiden

    19. søndag i treenighetstiden – 8.10.2023 Matt 5,20-26 Ja, jeg sier dere: Dersom ikk…
  • Jesus vasker disiplenes føtter

    Skjærtorsdag 18. april 2019 Joh 13,1-17 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at…
Last flere av Kurt Hjemdal
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…